Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Húha. Encodert.

000000000

Köszönööööööööööööm! Műűűűködik!

HJózsi

[#eljen][#wave]

000000000

Az el is felejtettem! Tényleg...
Á nem kell... nincs is fegyverem![#lookaround]

000000000

Az MPG-vel kapcsolatban kérdezném van-e arra lehetőség, hogy egy (vagy 3) mikrokapcsolóval váltogassam az MPG-vel vezérelt tengelyeket?

HJózsi

Meg lehet oldani, legegyszerűbb at adott képernyőgombot egy mikrokapcsolóval helyettesíteni.  
Config ---> Ports&Pins ---> Input Signals  - OENTRIG #1 bekapcs, port/pin beállít, aktív szint beállít, majd Config ---> System Hotkeys Triggers #1 -hez beírni azt az OEM kódot a mi a tengelyváltást lépteti ...

HJózsi

Az OEM kód : 175

HJózsi

Egy idő után a gond az szokott lenni, hogy elfogynak a bemenetek a párhuzamos porton... Ekkor vagy egy ModBus-os kártya, vagy egy SmoothStepper lehet pl a segítség, amik sok más funkcióval is bővítik a rendszert.

279nwbpsa

Üdv Mindenkinek!
Tegnap telepítve lett a Mach3.
A Config>Motor Tuning-ra kattintva nem tudok  
állítani semmit.Nem tudom mit rontottam el.
Valaki legyen szíves,segítsen ki!

Köszönöm

D.Laci

Config ---> Ports&Pins --->Motor outputs  -ban van motor kimenet engedélyezve? "enable"

279nwbpsa

Igen,engedélyezve van.

Rinaldo

Vagy ha kevés plussz bemenet igény van és van LPT Port#2 is annak bitjeit is (2-9 pin) lehetséges bemenetként használni (Pin 2-9 as input)kipipálva.

Rinaldo

Eszközkezelőbe feltelepült a Mach divere??
Estetleg driver csere special driver ha van még benne ilyen!!

279nwbpsa

Azt hiszem,hogy a telepítés nem jó.
Pontosabban az Öcsém állítja ezt.
Megpróbálja újra telepíteni,aztán meglátjuk.

HJózsi

Próbáltam már, nem minden esetben működik sajnos ...