Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

84db-ot aztán 2000Ftért adta el :)

bmejdz9nu

http://www.cyfronika.com.pl/dok/hcpl2300.pdf" TARGET=_fnew>De azért talán a HCPL2300 talán a "csúcskategória" (pdf) Ezért is ez van az A300-ban (step és dir) Nyitás már: 0,5mA-nél és 8MBd !

svejk

Ki volt az a Galád  :) aki megvette, ha nem titok?

svejk

24 Ft-ért???
ha én ezt tudtam volna :(

bmejdz9nu

Loránt... Szívesen adtam neki :) és nem akartam a hazavinni :)  
Te a smith triggeres optókat kedveled ha jól tudom :)?

000000000

Látod, ha ott tartózkodtál volna a bufé közelében, egy maréknyit Te is kaptál volna...    
Ott szórogattam szét az ures markokba...., de azért egy pár maradt még nekem is....[#pias][#wave]

000000000

...de ha adsz egy címet, kb. 10-15drb-ot még kuldok neked....   természetesen pontosan annyiért, amennyiért a tobbiek kapták....   ...ingyért... és grátisz postakoltség....

svejk

Csak vicceltem, pár darabot megvenni olcsóbb mint a postaköltség..

svejk

Hiszen ez is az, vagy legalább is kimondottan digitális adatátvitelre ajánlott.

s7manbs8

Mire gondolsz ?  

Az S profilú gyorsításra, a PIC procival működő komplett G kód feldolgozóra, vagy egyéb igény ?

svejk

"nem kell ide op. rendszer se, még belefér sz S-görbés profil is akár"
Ezt írtad, ebből azt vettem ki hogy minden benne lenne amit a mach tud még akár az S görbe is.

Az meg egy másik dolog hogy az igazán komoly dolgok egyébként sem PIC-be íródnak :(

svejk

Konkrétan válaszolva a teljes G kód feldolgozó az egyéb sallangokkal..
Csak beadom pendrive-on a G-kódot és RUN..:)

Csak hogy azért ezt is kellene paraméterezni, géphez állítani stb...

Szóval az a lényeg ha tudod csináld meg, biztos sikere lenne, ha nem akkor pedig ne dobálózzunk a nagy szavakkal :(

Valaki már hozzáfogott itt a listán, úgy tudom a lineáris interpolációig jutott az utolsó infó szerint.

s7manbs8

A kivánt tudástól függően van ami belefér egy PIC16F84-be is, ha valami egyáltalán működik és elég gyors, megbízható, azt lehet használni akármire.

A most elérhető mikrovezérlő jellegű áramköröknek meg iszonyú a teljesítményük, még egy mini Windows-t is lehet (lassan) futtatni rajtuk. Meg itt van a Pendrive, Gigabyte-ok vannak mindenki zsebében, azon aztán elfér minden.

Ha optimális algoritmust használva, és optimális kóddal meg van írva, annak van egy alsó határ értéke, amit számítási teljesítmény és memória szempontjából követel a feladat. Ha ez megvan, nekem édesmindegy mi a neve annak a procinak.

Csinálni egyébként új dolgokat célszerű, annak mindig sikere van.

x4rhew5r3

Meg ne sértődj a kérdésemen, de mondhatnál magadról valamit, miket csináltál eddig.
Abból talán el tudjuk dönteni, hogy ötletelsz, vagy van mire építkezni.

s7manbs8

a nicknevemre rákattintva látható egy kis infó, abból lehet esetleg sejteni valamit, és még annyi, hogy nem 20 éves vagyok, hanem kicsit több