Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

x4rhew5r3

ok, de tényleg érdekelne egy-két jelentősebb projekt.

svejk

Mondataiddal alpvetően egyetértek.
Főleg az utolsóval, ezért is biztattalak az első hozzászólásomban.

s7manbs8

amiket itt a fórumon meg lehet találni, hardver és szoftvertémában, nagy része nekem megvan csinálva saját fejlesztésben, ennyit a projectról

várom a kivánságlistát, ami egyébként is hasznos lenne mindannyiunknak, abból össze lehetne gyúrni egy ütőképes valamit

000000000

Akkor te egy nagyon menő vagy!

x4rhew5r3

Na ez volt az ami érdekelt. Sokszor az vezet parttalan vitához, hogy ketten ugyanarról más alapokról vitatkoznak.
Valóban érdekes lenne agy standalone mozgásvezérlő. Úgy néz ki, hogy neked az elméleti és szoftveres adottságok is rendelkezésre állanak.
Ami az alapokat illeti, az emc2 szerintem hasznos előtanulmány lehetne. A pályaszámító algoritmusok szolgáltatásaira gondolok elsősorban, nyiltforrású, sok tengelyes, G-ből minden fontos dolgot tud. Aztán majd nyilván a fórumtársak is hozzátennék a spec igényeket.

x4rhew5r3

Egy fontos dolgot nem néztem még az emc2-ben. HAL szinten tud enkódert fogadni, csak azt nem tudom, hogy ezt akkor használják, amikor az emc2 egyben a tengely szevovezérlője, vagy netán a pályaszámításban is szerepe van a tengely pillanatnyi állapotának.
De most nézem, hogy ez a Mach topic. Nem itt lenne a helye ezt a témát kitárgyalni.

svejk

Kíváncsivá tettél, megnéztem a honlapodat.
Sokkal okosabb nem lettem, viszont klassz a motorod!
De mi köze annak a szoftvereidhez?
A robot & cnc rész is elég különleges..

s7manbs8

a motor alattam csak a kép kedvéért lett odatéve, persze élőben, egy haveromé, akivel együtt csináltunk pár éve egy közös projectet, a honlapon kínált lambourghini nincs beárazva azért 17000 Ft vagy mennyi, meg elég gyermekcipőben áll a készítése, kissé zavarosak még ott a dolgok, mostanában rakok összefele elég sok mindent, egyszerre nincs mindenre azért időm nekem sem

000000000

Bár ez itt tényleg a Mach topic, de én is megnézném azt a weblapot! Hol találom?

svejk

Igen utána láttam hogy a vendégszámláló  elég alacsonyan áll, tehát még friss a dolog...

s7manbs8

az EMC forrásába néztem már bele, de nem túl sok ideig, nem vagyok a szakértője, a Mach-ot is fejleszti jó néhány ember, abban is iszonyú mennyiségű munka van, le a kalapom azelőtt is, ugyanígy Magi úr munkája is nem semmi, a többi fórumtárs is megérdemli a dícséretet.

Én általában azt nézem meg, ami a saját elképzeléseimbe terveimbe is beleillik, mindennel nagy mélységben nem is lehet foglalkozni.

s7manbs8

belaworld.extra.hu

de ezt nem szerettem volna mutogatni, még nincs benne semmi érdekes, csak néhány ismerős látta még, a számláló meg a saját belépéseimet mutatja nagyrészt

x4rhew5r3

Igen, ezzel mi is így vagyunk. De majd egyszer....

s7manbs8

Álomból lesz a valóság...  

Lásd Mach.

3k74cecek

Ne aggódj, be sem tudtam lépni. Se Firefox-al se IE-vel.[#rinya]