Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Bocsánat, lehet hogy ez is az orrom előtt van valahol, de nem találom.
Be tudom azt állítani, hogy a billentyűvezérlés esetén a billentyű egy lenyomására milyen távolságot tegyen meg a kérdéses tengely?

s7manbs8

Szerintem lenni kell benne olyan funkciónak.

3k74cecek

Be tudod állítani. Most csak emlékezetből tudom írni, mert ezen a gépen nincs Mach.
a TAB billentyű lenyomásakor megnyilik egy ablak amiben váltható a folyamatos(Cont)  és a lépéses (step) üzemmód
A váltó gomb felett pedig léptethető, hogy a lépés értéke mekkora legyen.
kb. 6-8 érték amin körbe járhatsz
Az hogy ez a 6-8 érték konkrétan mekkora legyen, azt pedig a "general config" menűben lehet előre megadni.
Remélem nem sokat tévedtem így emlékezetből. Amit nem jól írtam majd javítja az akinek kéznél van a Mach.

000000000

Ha az én képernyőmet használod, akkor van rá adatmező (jobbra fent, fix elmozdulás névvel)!
Belekatt, beír utána ENTER, majd CTRL+nyil (és már megy is)

43pbwjg8s

Köszönöm a segítségeteket!
Tanulom-tanulom, de sajnos kell a segítség. :)
Köszönöm a türelmeteket!

3k74cecek

Próbálta már valaki a legújabb Mach verziót a 3.043.000-t?
Én egy két régebbi programmal néztem és teljesen hülyén viselkedik.
A szerszámpályát nem rajzolja ki az ablakba.
A tengely koordinátákat van mikor nem engedi nullázni se a zéró gombbal, se a mezőbe érték beírással.
Tovább nem is erőlködtem, mert itt valami nagyon nem jó!

svejk

Khmm..
Azért már egy párszor rádcáfoltak hogy nem a Mach-ban volt a hiba.. :)
De hogy esetleg építőt is mondjak próbáld az előző, még úgy-ahogy jól működő beállításaival.
Vagy uninstall a régi és úgy az új..

Egyébként amikor így tovább nem erőlködsz, akkor melyik progit szoktad elővenni?

HJózsi

- This Rev is for Development testing only!

3k74cecek

Azért ez nem indok ekkora összevissza működésre.[#rinya]

3k74cecek

Valóban volt a kezdetekkor 1-2 eset a tizenvalahányból amikor én nem csináltam jól valamit.
Volt néhány amire azt kaptam, hogy "nem hibás a program, hanem így van megírva" [#nevetes2]
A többség azonban egyértelműen Mach hiba volt (és van, mert ugyan megírtam nekik, de egyenlőre nincs kijavítva).
Azóta sokat tanultam (többek között itt a fórumon is), így már azokat a kezdeti hibákat nem követem el.
Most viszont az a helyzet, hogy egy olyan program ami a 3.042.020 verzióval működött, az a legújabbal olyan fokon nem működik, vagy hülyén működik, hogy nem is erölködtem vele tovább.
Köszönöm az építő tanácsaidat, de eleve úgy csináltam.  

Egyébként a problémáim 90%-át a szerszámkorrekció okozza.
Most azért próbáltam ki a legújabb verziót, hogy megnézzem javítottak-e valamit az általam jelzett hibákból,  
de sajnos még azt is elrontották ami eddig jó volt.
Sajnos még nincs végleges megoldásom arra, hogy a Mach szerszámkorrekcióját ne kelljen használnom.
A PartMastert kezdtem tanulmányozni, de egyelőre időhiány miatt felfüggesztettem. Az eddig még biztatónak tűnik, de azért még  
alapos próbákat és tanulást igényel, hogy egyértelműen amellett döntsek.
Illetve kellene olyan munka ami kitermeli az árát. Annyira sajna nem olcsó, hogy anélkül vegyem meg, hogy még nincs ami meghozza az árát.

svejk

A szerszámkorrekcióra én is azt a tanácsot kaptam az okosoktól hogy használjak olyan cad progit ami helyből tudja ezt a fuknkciót.
Olyat úgysem kell csinálnom, hogy menet közben 100 munkadarab után vegyem vigyelembe a szerszámkopást és korrekciózzak :)

HJózsi

Feltelepítettem,kipróbáltam, nálam mennek azok amiket jeleztél... Eszterga - egy egyszerű megmunkálást szempillantás alatt megjelenített, lehet zoomolni, mozgatni, tengelyek nullázhatók, fut ... OK..
A Mach3Mill-be egy 250.000 soros progit olvastam be... ennek megjelenítése eltartott egy darabig (és addig tengely nullázás nem ment, sem a beírás ... tartott a feldolgozás ), ezután viszont minden OK ...  
Kössz, hogy jelezted az új verziót, szeretem kipróbálni az újat, optimista vagyok ! ...    
[#vigyor2]

fs9s63xkf

Én pár napja használom és semmi "újabb hibát" nem találtam benne.  
A nullázást akkor nem engedi, amikor a reset aktív (piros zöld villogás) ilyenkor se a gombokkal nem lehet nullázni, sem beírni nem lehet, nem ezzel a jelenséggel találkoztál véletlenül?
A rajzolással nem volt gondom, lehet hogy a videókártyát nem kedveli, mintha már jelezte volna valaki. Esetleg azt is el tudom képzelni, hogy a demo verzió miatt van, nem értelmezi rendesen azokat a sorokat amik a korláton kívül esnek (de ez csak egy tipp)...
Szerszámkorrekciót pedig továbbra sem használok :(
Sajnálom, hogy továbbra sem jön össze neked ez a dolog a Mach3-al...

svejk

No persze a szerszámkorrekció nagyon jól jönne amikor egyszerűbb kontúrmarásnál csak bepötyög az ember 40-50 sor G-kódot aztán észreveszi hogy a 2-es marója törött és csak 2,4mm-es van vasárnap délelőtt kéznél :)

ra8nsmk6w

Esetleg azt nem tudja valaki közületek, hogy ha a kis számológépet használom akkor miért nem fogad el tizedest?