Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Az alaplapi VGA-t úgy tudod letiltani hogy beraksz egy PCI vagy AGP-set :)
Valamin látni akarod a progit, nem ?
Amik vannak P4 2GHz Cerka eladók azok is alaplapi VGA-val rendelkeznek.

HJózsi

Mach3 Minimum Requirements:
* Windows 2000/XP Operating System
* 1Ghz CPU
* 512MB RAM
* Non-integrated Video Card with 32MB RAM
* Basic Computer Skills (ability to copy/rename files, browse directories, etc)
* Desktop PC if using the Mach3 Driver (Laptops are not supported because the power saving features of the chipsets disrupt the pulse stream)

000000000

Ez mind stimmel.  

000000000

(közben dugtam bele egy VGA kártyát is)

HJózsi

svejk

Eddig az összes gép amin futttatam Mach-et , beleértve ugye a notikat is mind alaplapi videókártyás volt.
Szaggatást sosem tapasztaltam..
Lehet hogy egyszer ki kellene próbálni egy előírt konfigot is??? :(

Sys_m

Sziasztok!

Egy ötlet, hátha megoldja a problémát. Minden drivert tegyetek fel sorban, először a chipsettel kezdjétek. Nekem volt olyan gépem amelynél az autótelepítős cd rossz meghajtóprogramokat rakott fel. Látszólag minden működött, vadászás után derült ki, hogy a nem megfelelő drv okozta a gép beszaggatását (másolásnál vettem észre).

Sys_m

000000000

Semmi eredmény. Valamit csinál az XP kb 2 másodpercenként ami hatással van a párhuzamos portra. Akkor is ha az alaplapi le van tiltva és csak a második printer port van benne.  
Letörlök mindent és újratelepítem az egészet.
Addig is köszönöm a segítséget! :-)

000000000

CPU terheltsége?

HJózsi

Nyomtattál vele valaha?...

000000000

Kapcsold ki az IRQ használatot az LPT-nél (Windows-ban). Lehet, hogy a Win PNP ezközt keres időnként és ez zavarja meg a PulseDriver-t (bár nem kéne, mert a drivernak kizárásosan fognia kéne a portot)! A legujabb Mach3-ast használod?

000000000

Igen! Én is ebben az irányban gondolkodom.

Szerintem a legújabb. A géppel együtt jött és licenszelt. Sajnos a gép német "előállítója" nincs a helyzet magaslatán pedig biztos sok gépet adnak el. Pl az XML file teljesen hasznáhatatlan volt. Pl a vészleállító fordított nem  "logikával" volt beállítva mint a MACH3 és még sorolhatnám :-(
Voltak mechanikus problémák is a golyósorsó rögzítést környékén de ezeket már orvosoltam.
Olyan gépet akartam venni amit azonnal tudunk használni de napok óta csak szívunk viszont egyre jobban tetszik  a CNC Hobby :-DD
Autórestaurátor cég vagyunk ezért kell a gép.  

000000000

Csak nehogy VWinPCNCPéter megtudja, hogy a németek Mach-al is szállítanak gépeket.[#wow1]

000000000

Ez miért probléma?

000000000

Hosszú!
Mivel úgy látom elég új vagy itt, sokat át kellene olvasnod, hogy megértsd a viccet.