Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

[#confused]Ne beszél rébuszokba, mert nem értem!

bmejdz9nu

600 pixel vagy max. 800 pixel szélesre csináld a képeket...
Ha pl. ezeket kicsinyíted és cseréled azonos néven a térhelyen itt is "kicsinyedni" fog...  
(tehát korrigálható akár utólag is - most ezek 1024pixel szélesek)

bmejdz9nu

175USD... Lassan a WinPC-NC olcsóbb lesz :)

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/Homovics_Miklos/Foablaks.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/Homovics_Miklos/Szerszams.jpg" border=0>

000000000

Köszönöm, sikerült.
A fájlnévben az ékezet is bezavart.

000000000

Péter !
Maradt még a #2418-as.
Ha kérhetem azt is töröld
Köszönöm.

svejk

Nádházi ajánlotta fel annak aki megoldja a problémáját, és az Te voltál...:)

000000000

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogyan kell egy A-B csatornás encodert a Mach-hoz kapcsolni, ha MPG-re szeretném használni? Pontosabban az lenne a kérdésem, hogy 1 encodert hogyan használhatok a 3 tengely mozgatására?

HJózsi

Config  ---> Ports&Pins ---> Encoder/MPG-s és beállítod mondjuk az MPG# 1-et. Ott már adódik, hogy kell két szabad bemenő port/pin a két bemenő jelnek, A / B. Ha kevés szabad bemenet van az 5-ből, tegyél be még egy parallel portot.  
A tengelyeket úgy lehet váltani ( ha nem akarsz új gombokat, ledeket tenni a képernyőre), hogy nyomsz egy TAB-ot, Jog mód MPG, és az MPG axis gombbal lépteted a kívánt tengelyre. A Shuttle mód tengelyváltáskor ne legyen bekapcsolva!...

000000000

Köszi, most összekötöttem az lpt porttal az encodert. Beállítottam, a settings fülön(alt6) az encoder pozíció változik föl-le. A tab-ot megnyomva a jog mód csak cont-ot és step-et enged.  Ha megnyomom a shuttle mode gombot, akkor villog a step és az mpg sárga, az mpg axis x zöld, de nem megy az x  számláló. A tengelyek váltása sem megyen. Mit csinálok rosszul?

HJózsi

000000000

Az aktív. Gombokkal megy. Ha a calibrate mpg-t előhívom az sem jelez értéket, az egyes feladatoknál mindíg marad 0.

HJózsi

Encodert állítottál be vagy MPG-t a Config ---> Ports&Pins ---> Encoder/MPG ben ?

HJózsi

A tekerentyű kap tápot? ( +5V, Gnd )