Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

p7zmw0sfg

Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám melóhelyen mach3 vezérlésű lángvágógépet használunk. problémám, hogy ha fut egy vágás billentyűzetről nem tudom a Z tengelyt mozgatni csak a page up/down gombokkal tudom, ha leállítom a vágást vagy a gépbe épített két külön gombbal. A kérdésem az lenne, hogy lehetne megoldani hogy vágás közben is tudjam billentyűzetről vezérleni a z tengelyt? Elöre is köszi a segitségetek!

Sys_m

Sziasztok!

Használjátok Mach 3 Probe Tool-t Centerfinder-re (furat középpont, sarokpont megállapítás)? Megtaláltam a beállítását, screenset-jét, segítségével bármilyen pontra vissza lehet állni a munkatartományon belül a cnc géppel.

http://www.cnczone.com/forums/showthread.php?t=56079" TARGET=_fnew>X Y Z Probe Modification

Sys_m

Motoros

Ez nagyon hasznos cucc. A gyengébbek kedvéért milyen jó lenne lefordítani a használatát.

Sys_m

Sziasztok!

Figyelem, ha valakit érdekel a #2293 hozzászólásban látható lézerkereszt pointer, az innen megveheti. Paypal kell hozzá és potom 800 Ftból kijön szállítással.

http://www.dealextreme.com/productimages/sku_5942_2_small.jpg" border=0>

http://www.dealextreme.com/productimages/sku_5942_4_small.jpg

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5942" TARGET=_fnew>Laserpointer link

Sys_m

HJózsi

Nem rossz, kipróbálom ... :)

"International orders are accepted with no additional shipping charge." ... Air Mail ($0.00) ...  

Köszi a tippet!  [#wave] Ha meg is érkezik ( és miért ne) majd dokumentálok...

ebalint

Tanäcsra van szükségem:

Úgy tudom, hogy a Mach3-hoz megfelel a W2000 és az XP is.
Kérdésem : Melyik és milyen verzió a "jobb" a tapasztalatok szerint, beleértve a nyelvet is.
A PC asztali, 1,2 GHz.  
A memória mekkora legyen?  

Szeretném kipróbálni a Mach3-t, de nem szeretnék vakvágányra kerülni egy rossz párosítás miatt...

Előre is köszönet, ebalint

000000000

A Mach3 fejlesztésének domináns idejében (és jelenleg is ez áll fen) az XP-t használták/használják. E miatt és amiatt is, hogy az optimalizált kód miatt az egyébb kiszolgáló rutinok (OP) gyorsabban futnak XP-n, az XP-t javasolnám alá!

svejk

XP-vel..
1,7 celeron, 256MB ram, 35kHz-en stabilan megy

HJózsi

Kipróbálásra jó lesz, én több ramot javasolnék, Min 512MB. Alaphangon olyan 1.3 GHz a javasolt, de azon a 100kHZ-et is garantálja, ha más nem fut a gépen, ill felesleges processzek kikapcsolva...
Ha megtetszik, érdemes a Svejk féle konfigot megvenni akciós hobbi áron a gép mellé. Gyakorlatilag PC táp+ház árban ... ;)  

x4rhew5r3

Ha már ilyet akarsz feltenni, előnyösebb a két különálló vonalpuska. Ennek az a hátránya, hogy be kell fogni a maró helyére. Ha külön van a két puska, akkor nem kell tengelybe rakni őket, csak annyira kell oldalirányba elvinni, hogy a vonalat ne árnyékolja a marómotor és a felfogatása. Egyszer kell belőni, hogy a szálkereszt a maró tengelyében legyen, és ....

ebalint

Akkor ezek szerint XP kell.

Hogy milyen XP az mellékes? Azért kérdem, mert belefutottam már olyanba, hogy pl. W98-nál a magyar verzió  gyakorlatilag nem volt használható PLC programozáshoz, ill. CNC vezérléshez.

Kösz mindenkinek az eddigi segítséget.

ebalint

ebalint

Ezt a Svejk féle konfigot nem ismerem.

Van néhány PC-m, nem túl gyorsak ugyan, de kipróbálni remélem megfelel vmelyik.

A gépet csak a CNC működtetésére és esetleg rajzolásra szánom majd.
.

HJózsi

Az XP-nél már nincs ez a para ... SP2-t tedd fel ha nincs eleve az installon ...

000000000

Igen, lézerhez (vágáshoz) is ez a módszer a nyerő.

svejk

Nahát..ez tényleg jó ötlet!