Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

3k74cecek

Az a gyanúm, hogy a Mach nem tud ilyet, de majd a profik kijavítanak ha mégis tudja.

Szedlay Pál

A Mach supporton találsz erre egy pédát én egyszer rákerestem.

Miki2

Az a baj, hogy az angol tudásom=0. Német, vagy pláne Magyar persze sehol. A magyar fordítású gépköny ezzel nem foglalkozik, csak az alapbeállításokat tartalmazza. Persze az elején az is elég volt, dehát az ember fia már csak ilyen: örök elégedetlen. Egyébként szerintem biztos, hogy tudja, mert a CONFIG beállításoknál ki lehet választani az automata szerszámváltás lehetőséget is. Ha konkrétabbat találsz és elárulod hol bukkantál rá, megköszönöm.
Persze ezt is

HJózsi

Addig is amíg nem ír valaki aki használja a Mach3-at szerszámcserálővel, úgy néz ki, hogy makrókkal kell megbírkóznod...

Kukkantsd meg a Tool Change Macro videót : http://www.artsoftcontrols.com/videos/" TARGET=_fnew>ITT

az M6Start.m1s éd M6End.m1s makrókat kell használni, testreszabni, beilleszteni a Mach3-ba ...  

HJózsi

Ennek az esztergályosnak sikerült : http://www.youtube.com/watch?v=hdngeM662PE" TARGET=_fnew>ITT..

bmejdz9nu

Hogy áll a SmoothStepper Projekt? Már működik?

HJózsi

Azóta aki használja, már úgy meggazdagodott, hogy valszeg elment Hawai-ra, mert már felénk sem néz ... :D
Én az enyémet kölcsönadtam, mert az esztergához még csak korlátozottan jó, de maróhoz már OK a firmware ...  
Egyébként 5mm-es alu lapokkal is el lehet érni simább futást a hagyományos felállásban... (árnyékolás ... [#buck])

bmejdz9nu

Hawai = Hawaii :) Egyébként akkor ok.

HJózsi

Ja, csak már én is sietek ... oda .. [#hawaii][#vigyor2]

bmejdz9nu

Azért kár... Előtte még beszámolhattak volna... Hawaii előtt... :)

Miki2

Köszönöm szépen. A makrót megpróbálom értelmezni.
Vagy valahonnan letölteni, ha lehet.
A talin remélem tudunk pár szót személyesen is beszélni.

HJózsi

bmejdz9nu

Videó, dokumentálás mikor lesz?

HJózsi

Mihelyt lesz mőködő rendszerem. A kiseszterga most golyósorsósítás alatt, vagyis under construction...
Egyébként már megy a menetvágás internal tesztelőknél, úgyhogy ha összeállt a gép beszállok a tesztelésbe. Free time függő, 1-2 hét... Ha csak ezzel kellene foglalkoznom már menne ... online [#wink]

000000000

Nézegettétek mostanában a LayyCam-et? Tud egy csomó 3D CAD formátumot importálni! Lehet, hogy csak nekem új...