Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Szálgóznak már a fecskék?

000000000

Bocs helyesen: szállingóznak már a fecskék?

7vpav5d32

Igen a fecskék már a spájzban vannak :-). éppen most teszteltem egyet.

HJózsi

Na hallod, egy már berepült a spájzba... ez az első mint írtam, de jön a többi is.
A jövevényről mejöttek hozzám a képek :
http://cnctar.hobbycnc.hu/HJozsi/Mach3/SS2.JPG" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/HJozsi/Mach3/SS4.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/HJozsi/Mach3/SS5.JPG" border=0>

" Futtában csináltam kis próbát és az eredmény az szuper.( tudod milyen kényelmes mikor viszed a kis gépet és bedugod ezt a vackot az usb-be és minden tökéletesen mükszik?) Alig várom, hogy rátudjak szánni egy-két napot."

000000000

Ezzel az aligvárással nemvagy egyedül. Gondolom ezzel többen eggyet értünk.

HJózsi

Én április 6-án írtam nekik egy problémát, 7-én és 10-én is kaptam választ, hogy keresik a probléma okát. Nos azóta nem jött ki újabb verzió , pedig szinte 2 hetente jött ki előtte... szóval lehet, hogy miattam van, máshol már nem is merek kérezni ... [#wow3][#csodalk][#eplus2]
/a probléma az, hogy step/dir -el hajtott főorsó, motor tuningban beállított gyorsítási, lassítási rámpáját csak indításkor és leállításkor tartja be, ha már forog az orsó és kiadsz egy másik sebesség parancsot, a rámpa figyelembevétele nélkül egyből az új fordulatszámot adja ki. Na ezt egy nagyobb tömegű orsó-tokmány-munkadarab kombináció és nagyobb fordulatszámkülönbség esetén a vezérlő már nem szereti... /

HJózsi

Ja, mindannyian, de okosan akartuk és szivességet kaptunk, amibe sajnos külső körülmények hátráltatólag beleszóltak, ezért az elhúzódás. Én azért várom, hogy kölcsönadhassam tesztelésre  [#vigyor2]   esztergához ugyanis a Timing jel kezelése híján még csak korlátozottan használható még...

3k74cecek

Köszi. Közben elküldtem nekik mégegyszer és most már kaptam választ.
Igaz én sokkal súlyosabb hibákat találtam.
A Te problémádat legalább ki lehet védeni (persze jobb lenne ha nem kellene trükköznöd), de az enyémeket egyenlőre nem tudtam megkerülni.
Ha neked 3 nap múlva már keresték (legalábbis azt írták [#crazya]), akkor én már nem is reménykedek, mert nekem ezt válaszolták:
I will do my best to see if we can look at them in the next few weeks.
Ez akkor már csak a következő 5 éves tervbe fog bekerülni.
Pedig nagyon kellene a javítás, mert nem tudok rendesen dolgozni a jelenlegi hibákkal.  
Mindenesetre licenszet nem veszek ha nem javítják ki.

ebalint

A napokban gondoltam arra, hogy próbálkozzak a Mach-al.

A beírásaid olvastam, emiatt pillanatnyilag nem erőltetem a dolgot.
Bővebben kifejtenéd erről a véleményed?
Akár magán e-mailre.  

Üdv, és kösz előre is.

ebalint

fs9s63xkf

Ha a G21 sor elé beszúrsz egy G40-et akkor nem okoz hibát. Írta, hogy mi a baja :)
Az a baj, hogy amikor kirajzolja a Gcode-ot, akkor ugye a végén nem kapcsolod ki a kompenzációt, így ha újra rajzolja, akkor bekapcsolt kompenzáció mellett akar mértékegységet váltani, amit nem lehet.
Ha a Gcode végén van egy M30 vagy G40 és a következő sorban egy % akkor szintén megszűnik a probléma. M30 esetén a General Configban be kell pipálni, hogy M30 esetén kapcsolja ki a kompenzációt.

HJózsi

Amúgy a szoftvereknél néha nehéz eldönteni, hogy feature vagy bug ...

2vkx6unz

Ez igaz. Egy 100000 Eurós szoftver többszöri, minden előzmény nélküli elszállása után a bemutatót prezentáló viccesen megjegyezte : ez a quick exit feature [#finom]

bmejdz9nu

Dehogynem meg ilyedt ... attól, hogy esteleg nem tudják meg a logfile-ből kit kell kirugni a cégtől... [#smile]

3k74cecek

Köszönöm a tanácsot. Majd elemzem a dolgot és visszatérek a válasszal.

HJózsi

[#eljen][#buck]