Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

3k74cecek

"Pl. Artcam jól veszi figyelembe a szerszám vastagságát (azaz beépíti rárdiuszkorrekciót a generált Gkódba)"

Ennek van ingyen kipróbálható verziója ? Hogy lehet hozzájutni?  
Ugyan nem túl szerencsés,hogy a Gkódba építi a korrekciót, mert ha más szerszámmal dolgozok, akkor mindíg újra kell generálni. Persze ha nincs más megoldás ...:((

"Egy nagyobb lyuk, (melynek középpontja az elméleti szerszámtengely) egyik oldalára rögzített toll természetesen hülyeségeket rajzol mert a toll középpontja eleve el van tolva a gépi x=0, Y=0 ponttól. "

Ettől még nem kell olyan fokú marhaságot csinálnia mint a feltett képen látszik. Mindössze odébb lesz a kör annyival mint amennyivel a toll nem esik a szerszám tengelybe.
Az az érzésem, hogy ez valami nagyfokú Mach hiba.

HJózsi

Ha 2.5D elég http://www.dolphincdcam.hu" TARGET=_fnew>www.dolphincdcam.hu PartMaster Mill ( CAD+CAM )... weben aktiválva 7napig full G-kód generálás! Az aktiválásról magyar leírás a honlapon... DXF-et HPGL-t importál, Mach3 posztprocesszor is van hozzá...  
Vagy küld át privátba a rajzot, szerszám méretet, generálok kódot ...

3k74cecek

Köszönöm, megnézem.
A 2.5D az mennyivel kevesebb a 3D-nél? (tudom, 0.5D-vel [#hehe], de azon kívül?)
Azt átküldést hagyjuk, mert nem alkalmi megoldást keresek, de azért köszi az ajánlatot.[#hehe]

3k74cecek

A 2. smile véletlen maradt ott. Az nincsen csak úgy néz ki mintha lenne :)))

3k74cecek

Jól van, nem csak én hibázok !
a linkből kimaradt egy "a" betű :)

HJózsi

[#wink] Ok, döntetlen ...  
A 2.5D pl. egy arcot nem tud megmunkálni, de bizonyos Z irányú görbe menti alakokat mégis, mint pl . ferde falu megnunkálás, Z-X síkon görbe elforgatás pl X tebgely körül akár + akár - Z iránynan pl egy palack. töb példa is van a honlapon http://www.dolphincadcam.hu/" TARGET=_fnew>www.dolphincadcam.hu
 Level 3. Mill. Ezen kívül természetesen zsebmarás különböző mélységekben, kívül belül, gravírozás TrueType betüket is, akár kiemelkedő is ...

HJózsi

*** SmoothStepper News ***
Minden eddig jelentkezőnek küldtem mailt, hogy kezdem gyűjteni az utalandót, mert napokon belül várható hogy elkészüla mi szériánk... Aki nem kapta meg jelezzen!

SmoothStepper - 4MHz USB pulse engine for Mach3

http://www.warp9td.com/images/smooth%20stepper.gif" border=0>

http://warp9td.com/documentation/SmoothStepperUserManualV1.0.pdf" TARGET=_fnew>Doksi mégegyszer...

Eddig 14-en vagyunk. Még lehet jelentkezni, talán 1-2 napig...

u4vhu0en9

udv
most nem vagyok otthon  de hetfon jelentkezem es utalom az osszeget

Kovacs Ferenc

HJózsi

HJózsi

Az elkövetkező talán max. 5-6 napban nem leszek netközelben ( ill nem biztos, hogy meg tudom oldani). Ha nem válaszolnék azonnal ez az oka.  
"SmoothStepperéket" is értesítettem erről. Ha sikerül megoldanom a netet, akkor mindent tudok azonnal intézni. Józsi  

000000000

Húúú, erről nagyon lemaradtam...
Mibe kerül egy ilyen "feltúrbózott 555"?[#circling]

HJózsi

:)
155 + 25 alapban USD-ben... Küldök privátot...

HJózsi

*** SmoothStepper News *** Listazárás! S.O.S. hétfőn minden megrendelő az emailben leírtak szerint juttassa el az utalandó összeget hozzám, mert csak annak tudom intézni akinek beérkezett az utalása!... Belföldi utalás 1nap, ezért szerda csütörtököt jelöltem meg a SmoothStepperék felé az utalásra. Aki lemarad, kimarad. Csak korlátozottan leszek netközelben, esetleg Magi Istvántól érdeklődhet az aki nem kapta volna meg az email értesítést...

HJózsi

16-ból 12 utalás megérkezett, holnapig még várok, csütörtökön utalok...

Kicsa

Szevasztok!
Lenne egy fura kérdésem: a letölthető mach 3 ugye demo.
Mi a helyzet hogyha én több mint 1000 soros g kódot töltök bele? Mert ahogy nézem,megnyitja azt is,nem vágja le a kódot...tehát szerkesztésnél ott van minden sor...akkor hogy van ez?
Üdv Kicsa