Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Talán így gyorsabban megy a szöveg->G-kód generálás: http://cncdrive.hu/hun/ttftogcode.zip" TARGET=_fnew>TTFtoGcode

HJózsi

Már nem tudtál aludni, mi ??? [#nyes] Na lényeg az, hogy nincs semmi probléma az adott specifikációkkal...  
Azért csak feltételezés szinten volna ötleted, hogy milyen masinát lehetne megkínálni 4MHz-es step jellel, ami esetleg megvalósítható? Az encoder felbontásra, áttételte ( step/mm), és a max. sebességre gondolok amivel "szántana"  (SANTANA)... [#eplus2] Fejben saccolgatás alapján manapság használatos hobby encoder felbontás, áttétel mellett kb 300m/perc-es sebesség anagyságrend jött ki...

HJózsi

Ez nagyon jó kis progi! Köszönet a közreadásért! [#worship][#taps] A szerzőt nem ismered véletlenül?...[#integet2]

000000000

Valóban vártam a fejleményeket.[#wink]

4MHz nem tűnik reálisnak, főként az encoder szab határt a száguldásnak, a NYÁK-on meg kisodródnának az elektronok a kanyarban.[#vigyor]

De, egész véletlenül ismerem a szerzőt.[#nevetes1]

HJózsi

Szerintem a hobby mechanikák is kisodródnának, lehet, hogy 90 fok sem kellene ... [#nyes] A tartalék viszont jól jön a mi tartományunkban jó lesz, főleg az LŐT mentes gépeknél.  

Szóval ismered ... akkor írok privátban...[#heureka]

HJózsi

LPT mentes ... ( na ezért jók azok a fórumok ahol a saját hozzászólást lehet editálni... )

HJózsi

Smooth Stepper - rövidesen kialakul a rendelés mikéntje, fogok küldeni körmailt a részletekről. Eddig 11-en vagyunk.
http://www.warp9td.com/images/smooth%20stepper.gif" border=0>

3k74cecek

Biztosan bennem van a hiba, de nekem el se indul ez a program, hibaüzenettel leáll.
XP alatt próbáltam. Neked működik ?

HJózsi

Titkos forrásból tudom, hogy C#-ban íródott, az meg a Microsoft .NET környezet fejlesztő nyelve... Lehet, hogy nálad nincs telepítve a .NET (DOT NET)? Nálam fent van...

000000000

.Net framework 1.1 vagy újabb keretrendszer kell hozzá.... http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=hu&FamilyID=262D25E3-F589-4842-8157-034D1E7CF3A3" TARGET=_fnew>Itt letöltheted!

bmejdz9nu

Nem akartok most már (vagy később? ha megrendelés megtörtént?) ennek a Smooth Stepper-nek egy külön topikot?

svejk

Nem kerülhető el semmiképpen ezen program telepítése?
Elég sok alkalmazás van a gépemen többféle tárgykörben és még semmi sem igényelte ezt a kiegészítést.
Régebben feltelepítettem de aztán gyorsan csináltam egy rendszerviszaállítást, mert kapásból az XP bejelentkezést elcseszte.
Megjegyzem nem vagyok PC guru, így lehet hogy pár kattintással vissza lehetett volna állítani az eredeti felállást, de inkább felejtősre vettem :(
Annak idején a Házigazda stepper setupjához is fel kellet rakni az Office-t :((

3k74cecek

Így könnyű, ha benfentes körökben mozogsz. [#kacsint]
Én meg csak leshetek [#wow1]
Köszönöm az infót.

3k74cecek

Nagyon köszönöm a tökéletes segítséget. Ennek hála már nálam is működik.
Azért lehetne annyira inteligens a rendszer, hogy ilyen szituban megmondja, hogy miért nem működik a program. Éljen Billy meg a csapata[#gun]
Egyébként tényleg nagyon jónak néz ki a program.

HJózsi

Na igen, pl. ezért nem túlzás a tojás... [#mf2]