Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Szépen gyűlik a csapat [#vigyor0] http://www.warp9td.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=17&category_id=6&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1" TARGET=_fnew>Smoot Stepper Rev 1.2 :  
1   Egyújabbgépépítõ
2   T.Robert
3   svejk
4   Rinaldo
5   csiki
6   bajusz
7   rc
8   én

Még lehet jelentkezni!

http://warp9td.com/documentation/SmoothStepperUserManualV1.0.pdf" TARGET=_fnew>Dokumentáció

HJózsi

HJózsi

A doksit tanulmányozva úgy látom, a Smooth Stepper kiváltja a Mach3 pulse engine-t. Pályaadatot nem számol, viszont a kiszámolt pályaadatokat sokkal nagyobb pontossággal és sebességgel küldi a step/servo controllereknek mint a belső pulse engine.
A szerzők neve beszédes, Greg Cary / A Fenerty, utóbbi a Mach3 egyik szerzője ... (ennélfogva bízhatunk a legteljesebb kompatibilitásban...)
A kártya biztosítja kisebb teljesítményü gépek számára is a gyorsabb freki lehetőségét. A SmootStepper valójában helyettesít 2 printer portot, "mint két super printer port". A kábeleket csak át kell dugni... ( jó kell egy flat kábel csati átalakító ... ) A port és pin beállítások változatlanul működni fognak a Smooth Stepperben is.

HJózsi

További infók a pluginról :  
- az eszterga menetvágás funkció 1 max.2 héten belül elkészül ( kb mikorra megjöhet a kártya )  
- a back lash ( kottyanás ) figyelembevétele jó egy hónap múlva

a jó hír az, hogy a hardware már végleges, csak a firmware fog változni frissülni, ami automatikus a frissebb plugin verzió telepítésével... majd rendszeresen figyelni kell  http://warp9td.com/downloads.htm" TARGET=_fnew>Download vagy a Mach-nál http://www.artsoftcontrols.com/artsoft/plugin.htm" TARGET=_fnew>Download plugins

000000000

Csatlakozom.

Messer

Sziasztok !
Másnál is vannak anomáliák, ha bekapcsolja a holtjáték kompenzációt? (a lock-os és a dev. MACH3-nál is) nem veszi figyelembe a százalék állítást és kb. 20mm-en lassul-gyorsul. Feltelepítettem a Quantum-ot, annál nincs ez a jelenség, viszont van helyette más, nehogy jól érezzem magam. "ropogtatja" az egyik tengelyt. A legkisebb sebesség mellett is lépésvesztések vannak. Találkozott más is ezekkel a hibákkal, vagy csak az én életemet keserítik ?

HJózsi

Rendben, már 10-en vagyunk...

000000000

Szeva Meser,,,
ja nekem ugyan ez volt a gondom......
de megoldódot.....az újjab mach3 csinálja ezt csak,,,,
szeva

3k74cecek

Meg lehet tudni hogyan oldódott meg ?
Feltettél egy régebbi verziót esetleg ?

000000000

Meg persze nem titok,,,bár én is kérdeztem ezt régen és semmi válasz nem volt....
r1.84 az igazi ami nekem bevált...
csáó..........

HJózsi

Smooth Stepper - hosszúhétvégéztek, ezért nem jött tegnap válasz.. ma jött... Ha most jelentkezünk 207 (!) -edikek vagyunk a várólistán a második kiadását élő "beta" kártyának, tehát nem az első kisérleti nyulak leszünk.. :)  
A kártya hardwares fejlesztése mint írtam befejeződött, már csak a szoftvert fogják frissíteni. ( egy bővítő csati is van rajta a későbbiekre gondolva...)
Vasárnapig még lehet jelentkezni...

dolfi

Szia  
Én is szeretnék jelentkezni 1dbra

svejk

Az mit jelent hogy várólista?
mennyi idő?
még nem gyártják folyamatosan?

HJózsi

Rendben, felírtalak, 11.

HJózsi

Frankón ahogy írom, várólista, mint a műtétre Hordágy Ágnes óta... [#nyes] ez egy olyan béta változat, hogy ilyen kelendő ... szerintem oltárit fognak szakítani vele ( málunk meg mindenki szervő vezérlőt gyárt, ahelyett hogy pulse engine-t ... legalább egy Magyar lenne !!! ) ... Már tervezhetik a Hawai nyaralást.  Kb egy hét alatt gyártják le, legalább is ezt írják, vagy mire megkapjuk már nem beta lesz a plugin...