Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Csak egy tipp... ha nem veszed tolakodásnak.. :)
Látni, hogy a lin. vezetők felfogató csavarjainak a süllyesztésében por "lakozik"...  
Ehhez léteznek gumi dugók... mert ugyebár könnyen bekerülhet a forgács a kocsikba...
Persze egy kis sziloplast benyomásával és utánna szikével síkba vágva... ugyanaz... :)

bmejdz9nu

http://cnctar.hobbycnc.hu/Dolfi/QuadCNC/Sta40044.wmv" TARGET=_fnew>Itt a Videó Wmv formátumba konvertálva... így csak 13 Mb....

000000000

Szia Péter!
Köszönjük a videó konvertálását!

Dolfi!
Kérlek erősítsd meg Péter állítását, miszerint
Te ennél a gépnél X, Y-nál direktbe hajtasz egy
20 mm menetemelkedésű orsót ezekkel a motorokkal
!!!!????
Ha ez igaz, feltétlenül visszatérek a dologra.

Motoros

Hali Dolfi!
Gratulálok a gépedhez, nagyon tetszik, főleg ez a felső hidas elrendezés, ami  egyesíti az álló asztalú gép kis helyigényének és a mozgó asztalú gép merevségének előnyeit.
A lényeg, hogy ki vanak lőve az instabil Y konzolok.  
Na és a kivitelezés is profi nagyon.
 Érdekes hogy ez a géptipus hobbysta körökben nem nagyon terjed, vajon miért?

bmejdz9nu

Amit írt Dolfi... (#1936-ban)... 1000cpr-es encoder = 4000lépés/20mm emelkedés = 200step/fordulat... (4X-es mód a vezérlőn)
... és a videón is úgy látszik nincs áttétel...nincs odébb a tengely síkjától a motor.

dolfi

Szia Tibor igen direktben hajtom .vannak új  képek a mappamban  (www.cnctar.hunbay.com/Dolfi/QuadCNC)

dolfi

X=120Watt Y=200Watt a mocik pontosan

bmejdz9nu

Nagyon megy a masinád! Ez igen! Öröm nézni! Gratula!

De ezek az orsók és a megoldás valami komplett dolog volt...(?)
Végül is csak egyik oldalon van a hajtó orsó... de olyan merev az átvezetés a szemközti oldalra... hogy oda már minek is...
Mekkora a gép munkaterülete?
Mind a három tengelyt "bagoly" hajtja? Mert csak 2 panelt tudtam azonosítani képeken...

dolfi

Igen gyári csak a z hajtást csináltam, harom bagoly van csak egy felyebb, x420 y550 z 120 mm a mozgás  tartomány .

bmejdz9nu

...és a SanyoDenki motorokon a cimkén mi van? Milyenek az adatai? Azért érdekel mert sok különböző SanyoDenki motorom van...
Ezzel a 20-as orsóval... egy csodát tesz... mekkora az új videókon a sebesség (azaz a motor fordulatszám)... kb.

000000000

Bocsi, de teljesen szakszerűtlen a hajtásod
illesztése, igen durva hiba.
Sikerült így az egyik leggyengébb hajtás
illesztést összehoznod. Szerencsédre a 110V
és a kiváló minőségű motorjaid látszólagos
működést biztosítanak a gépednek.
Javaslom, azonnal szereld át eredeti céljainak
megfelelően SMD beültetőnek, vagy ha
forgácsolni szeretnél vele hosszútávon,
le kellene áttételezned.

bmejdz9nu

Na ez a gép is csak a gyakorlatban működik ... : Szerintem az egész gépet el kellene adni!!! Nekem!!! :)

HJózsi

Tibor! Ha jól gondolom (most néztem a videókat) a nagy emelkedésű orsók ( és áttétel hiánya ) miatt a motorok alacson fordulatszámon működnek, amihez kisebb feszültség kell, viszont ott az elvégzendő munka amihez meg tolni kell az áramot rendesen. Áttétellel feljebb lehetne vinni a motor fordulatszámát, azon kellemes mellékhatás kiséretében, hogy nagyobb nyomatékot tudunk adni ezáltal az orsónak. Az áttétel helyes megválasztásával a motor a számára optimális tartományban fog működni, nem, vagy minimálisan fog melegedni.

HJózsi

[#buck] Tennél bele nagyobb motort?

dolfi

MOst nem tudom megnezni a motorokat de a furasnál a F= 2400 a marásnal F=6000