Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Akkor ez lehet, hogy ugyanaz amit láttam... szépen kifejlődte akkor magát!
Kottyanás - nem érdekes :) Mi az? :)
Szerintem WinPC-NC-hez az amcsik sose csinálnak... Max a németek... de látod Ők is CNCGraf-ra (90Khz-nél tartanak)startoltak rá... és persze az sem lett olcsóbb...
Akkor sem lesz Mach :)

HJózsi

Ha jó lesz a cucc, Jürgen biztos megírja az illesztést WinPC-NC-hez, a különbözetből meg sört vesz!...[#buck][#pias] meglátod, lesz Neked is 4MHz... :)  Csak eszterga progi ... az még ugye...

bmejdz9nu

szerintem nem tudják... mert a WinPC nem támogat plugineket mint a Mach... pl. http://www.geckodrive.com/product.cfm?pid=19" TARGET=_fnew>G-Rex is ezért van hozzá..

svejk

És remélem az ujabb firmware-t usb-n keresztül lehet majd feltölteni....Ugye??

HJózsi

Eleve úgy történik, automatikusan a plugin-nel...  [#wink] Írja a doksi is :
"When Mach3 loads and runs the SmoothStepper PlugIn, the first thing the PlugIn does is download the
computer program (called firmware) into the SmoothStepper hardware. This happens automatically and
invisibly. The firmware contains the instruction set for all the SmoothStepper functions. All of the digital
hardware, including the pulse generators, is included in the firmware. The firmware is actually a
component of the PlugIn file, so no action is required on the part of the user. With the firmware being a
component of the PlugIn, it insures that the firmware and the Mach3 PlugIn software are of the same
versions. This eliminates the costly headache of mismatched firmware and software. Upgrades are also
trivial with this arrangement."
Tehát a legfrisebb pluginnnal a legfrissebb firmware is megvan automatikusan ... - Korszerü... ;)

svejk

Neköm ilyen köllll:) :)
Tudod mint a gyerekek...
Igaz hogy még a mach-et sem tudom kezelni ,meg gépem sincs...

HJózsi

Hát ezzel nem vagy egyedül, sacc/kb már 4-en godolkodnak hasonlóan ... Már írtam nekik, gondolom, holnap válaszolnak... Szóval újabb névsor?... :)

svejk

Nem tudom.. jó lenne nem hivatalosan...

HJózsi

Egy ilyen csupasz kártya nem biztos, hogy fennakad, ha több akkor biztos...

Egyújabbgépépítő

Ha lehet én is neveznék 1 db-ra. Esetleg megpróbálok találni egy beszállítói csatornát.

svejk

Hali Egyújabbgépépítő!
Kipróbáltad a Look Ahead beállítást?
Jó mi?

Egyújabbgépépítő

Ha jól megnézed ezt én írtam elsőnek CNC segédprogramok #612.

svejk

Basszus..Ne haragudj én azt nem olvastam...
És mitől függ ennek az értéke?
Gép nélkül csak motort forgatva kipróbáltam jó 200-ig da ha afölé megyek akár 1-gyel is eldobja magát.

Egyújabbgépépítő

Emlékszel, a #1866 -ban belinkeltem a CV doksit.
Elolvastam!
Ott azt írják 1000-ig lehet növelni, de ha a számítógép nem elég gyors, gondok lehetnek.
Különben van még néhány paraméter amit állítgatni kellene, néhányat kipróbáltam, de még kell idő.
Elkezdtem egy "tolltartó" készítését amivel tudom tesztelni a beállítások hatását.
A skorpió is hasznos lessz.

000000000

Sziasztok keresnék egyembert, aki nagy tudással rendelkezik Mach3 kapcsán, (apróbb user interface átalakítás, célgépesítés kérdésességének céljából)

telefonszámom +36.30.375.06.01