Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Helló Dolfi!
Jó gépet sikerült összehoznod, de engem a maró motorod adatai érdekelnének, mit és milyen fordulaton szoktál vele marni???
Mekkora erővel rendelkezik?No és hogy honnét szerezted??
Nekem is szükségem lenne valami bika motorra már évek óta amivel a fát és az mdf-et elég erővel bírnám marni.....
csáó

000000000

Nem...nem, tehát szereztem egy szervo motort, ami egyszer állítólag 1:3-ba mozgatott egy kb. 15-ös emelkedésű orsót:-) Gondoltam mi lenne ha 5mm-est direktbe......(mert nekem olyan van)...mármint orsóm...

Köszi!

3vv2btrhv

Tibor45 csillag tersztjét marnám 3D-be , és hibaüzenettel leáll a Mach : Driver Watchdog Triggered , és a reset elkezd villogni majd ujra inditva tovább dolgozik , de ez soha nem vot nállam hogy marás közbe megáljon !!

HJózsi

A General Config-ban le lehet tiltani a Driver Watchdog-ot. Ami amúgy egy "őrkutya2 ami akkor ugat, ha gond van ... A Machsupporton csak annyit írnak, hogy túl sokat mozgatja valaki a nézetet, 90 foknál nagyobb mértékben forgatja,  képernyőváltás nagy file betöltlsekor, vagy 1GHz alatti a gépe ... ez minden ...

3vv2btrhv

Köszi , kipipálva volt !!

HJózsi

"Hardware kulcs"... a Mach3-hoz amivel 4MHz-el lehet tolni az adatot ... párhuzamos port sem kell, mert USB-s, tehát notebookokhoz is előnyös... 2 printerport helyett használható, 6 tengelyt vezérel, "nagyon magas minőségü pulzussort" biztosít....  Már szállítják, 155 USD (~ 21.200,-) + szállítás + kreativitástól függő VÁMÁFA...

http://cnctar.hobbycnc.hu/HJozsi/Mach3/SmootStepper.jpg" border=0>

A Mach-ba egy plugint kell betölteni, a konfigja hasonló az eredetihez...

http://warp9td.com/documentation/SmoothStepperUserManualV1.0.pdf" TARGET=_fnew>SmoothStepperUserManualV1.0.pdf

http://www.warp9td.com/" TARGET=_fnew>Weboldal

Ezt érdemes lenne tesztelni, az eszterga plugin még most készül, így még várok ... ;)

svejk

Csak ámulok...Ez nem pénz érte...
Varsányi, még most sem akarsz a mach-re átállni? :)

Rinaldo

Svejk,HJózsi,
Ha esetleg erre is indulna valami szerveződés :-)
én is beruháznék egy ilyen eszközre...

HJózsi

:) ez részemről is megrendelős lesz, full SMD... ennyiért már inkább megéri megvenni... Sajnos EU-n kívüliek, USA bejegyzés, de lehet, hogy Délafrikában vannak ... tehát import... egyedileg esetleg lehet okoskodni, de talán értéknövelve is megéri ...  Már többen használják élesben, de a firmware-t , plugint még polírozzák ...

HJózsi

Ja, noch da zu, azt írják mehetne akár 8MHz-el is... :D
A külső HW leveszi a PC-ről a pontos, gyors pulzusgenerálás terhét, így talán a DOS imádók is előbb utóbb elcsábulnak... (Bár már úton vannak a csillagtesztek láttán...) [#integet2]

HJózsi

A másik, hogy a notebookokon ma már nincs párhuzamos port ( a picimaci stb meg elég nyűgös, a jó már ugyanennyibe kerül...), viszont van HighSpeed USB ...
Rákérdezek a fizetés, szállítás mikéntjére...

bmejdz9nu

De nem ám...  

Én már láttam ilyet a neten egy éve is... de nem ez volt... (hidegen hagyott mert csak Machhoz jó...)
Beérem azzal a sebességgel és pontossággal amit a WinPC-NC tud... :) Persze eszem a kefét... mert ugyebár bármilyen encoder jó lenne... egyszerübb lenne az életem tőle... De amennyit hozna egy ilyen kártya annyit meg elvenne a Mach :)

Verzió 1.0... Szerintem előszörre dobjátok össze a pénzt egy darabra... mindenki jobban jár...

HJózsi

Ver 1.2, és a második szériát adják már, de valóban még faragják a sw-t, csak jó mechanikával érdemes kipróbálni, mert még nem kezeli a kottyanást, ill esztergánál a menetvágást ( a jeladót a főorsóról )...
Viszont a cucc nincs limitálva a Mach-hoz, tervben van egy SDK amivel bármihez illeszthető ami parallel kártyát használ... persze akkor programozni kell C-ben, de szerintem van olyan tábora a más NC sw-nek is, hogy meg fogják csinálni ... Tavaly még csak a 75 khz-es USB-s cucc volt 99USD-ért ami elérhető volt, most van már 4MHz-es ... alíg többért ... Meg kellene tesztelni ... Mivel a fejlesztés már csak a sw-ben van, a frissítéseket meg mindig le lehet tölteni, nem nagy kockázat, ráadásul már lehet vele termelni ...

HJózsi

Most olvasgatom a fórumjukon, hogy az új tulajok azonnal észreveszik a javulást a kimenő jelekben ...

HJózsi

Egyébként a Mach3 Download Plugins oldalon találtam rájuk ... nem rég óta lehet fent ...