Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

joco10

Köszönöm a segítségeteket megoldódott a problémám.
Az optocsatolókat lecseréltem. Csak az zavrt meg, hogy a Kcam4-el tökéletesen müködött. Ekkora különbség van a két program kimenő jele között?

Motoros

Na én is kimartam, de még valamit babrálni kéne mert csak 4 perc 7 mp alatt
http://cnctar.hobbycnc.hu/Misimuvek/vegyes%20fotok/csillag.jpg" border=0>

Motoros

Lehet hogy a gép sem az igazi mert egy PII laptop és a TCNC az elején valamit kiszámol és 23 Khz a max. Hiába csavarom feljebb a sebességeket.

bmejdz9nu

Mekkora méretű ez a "grafika"? Egy kis kitartással (gépcsinálással) talán már hétvégén én is nyomhatom...
Mi a szabvány? milyen anyagba? milyen gravírtűvel? Milyen mélyen...vagy ezek nem számítanak?
Videót is jó lenne látni ahogy csinájátok... :)

Motoros

Egy tenyérnyi. Hegyes tűvel, nem mélyen, az idő a lényeg.

bmejdz9nu

szép lett a "műremek"... milyen anyag ez? Remélem Tibi file-jét "olvassa" majd a WinPC...

Motoros

Na jó ezzel a csillag marással (síkban) Tibor45 minket behúzott a csőbe mert csak azt akarta szemléltetni szerintem hogy egy ilyen semmi ábrát is meddig tart kimarni Mach-al TCNC-vel stb.
Na most képzeld el ezt ha rúdban akarod elkészíteni 0.1mm lépésekkel akár egy cm hosszban....egy forgatóval vagy egy esztergán.
Az hány mondat G kód lenne? és mikor lenne kész? és milyen sebességgel kéne a tűt kihúzkodni a résekből? és az élek milyenek lennének?? Na jó nem folytatom, különben sem fogadott fel a dolgainak a reklámozására.

svejk

A francot az idő a lényeg!
A lényeg a pontosság, és arra lennék kiváncsi hogy a TCNC hogyan köti össze az elemi egyenes szakaszokat.
A mach-nél ez borzasztó egyszerűen mechanikagyilkos. Persze CV-ben simábban megy de nem hiszek még benne.
Régebben tuti kerekített, de ez ebből az ábrából nehezen megállapítható.

Motoros

Ja én azt hittem az időre kell gyúrni!!
Hát így egész más, marni elsőre simán kimarta.
Hogy hogy csinálja azt kérdezd meg http://www.dakeng.com" TARGET=_fnew>ITTEN

Motoros

Pontosnak meg halál pontos, remélem a Mach is visszatalál az elejére.

bmejdz9nu

De ugyebár ezt az ábrát Tibor szervós gépek "nyaggatására" kreálta...
Azaz a léptető motoros CNC nem is tudja elhibázni... azaz max.(:) lépést veszt és kész... azaz megy a kukába a munkadarab.
De szervósnál más a helyzet... azaz más jellegű a probléma... az ugyebár nem veszít lépést, de sebességtől függően le(el)térhet az adott pályáról...
Ezért írta, hogy először lassal kimarni és utánna a sebességet addíg növelni, hogy ne legyen pályatévesztés azaz forgács!

svejk

Köszi a marásokat Egyujabbgépépítő!
Ha lesz egy kis energiád légyszi csináld már meg  a skorpiót CV-vel és Exact Stoppal egymás után. ( vagy legalább egy olyan cikkcakkos vonalat amiben sok a hegyesszög)
Szerintem csak egy tollat fogj a maróba és rajzoltasd ki.Egy A4-es lapra éppen ráfér.
Ne változtass a méretén mert akkor már megint nem teljes az erdmény.
Nekem most nincs masinám és nagyon érdekelne hogy esetleg ezen már tényleg javítottak tavaly óta. Akkor nálam 4800-as sebességnél 1500-as gyorsításnál látványos volt az eltérés.
Sajnos az angol leírással a CV üzemről nem nagyon boldogulok.

svejk

Kössz..:) :) sokkra megyek az angoltalanságommal:)
Úgy szeretném TCNC-vel hallgatni a mechanikát....

bmejdz9nu

Szerencsére a WinPC-ben nincs is ilyen CV jellegű pálya korrekciós valami... Mert miért is kellene?
Van a G-kód és azt kell csinálnia... semmi önkéntes "egyengetés" :)

svejk

Hát akkor Te meg tudod(nád) mindkét progival hajtani ugyanazt a mechanikát ugye?
A két progi között a darabosságra lennék kíváncsi...