Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

D.Laci

„(90 fok elfordítva, mint a hagyományos marógépeken>> a maró forgácsoló tengely vízszintes nem függőleges + 100mm átmérőjű maró tárcsát forgat)”

Az eb itt is az apró betűkben van elrejtve…
Ha emlékeim nem csalnak így konkrétan, egyik általam ismert CAM progi sem csinálja meg a szerszámpályát. Az 5 tengelyes megmunkálásnál sem lehet direktbe beállítani a szerszámot, mert pont az a lényege, hogy vagy a szerszámot vagy az anyagot forgatja a legoptimálisabb szögbe.

De 2 féleképpen meglehet oldani a problémát 1: ha a tengelyeket felcseréljük vezérlő progiban, 2: ha akódban cseréljük fel a tengelyeket.

D.Laci

„+ 100mm átmérőjű marró tárcsát forgat”
Mekkora a tárcsa „hossza”?

M0190SV/65 000 ford/perc
Ipari kivitelû pneumatikus köszörûk hajlított kivitel
Szerszámbef. átm.: 3mm
Fordulatszám: 65 000 f/perc
Teljesítmény: 0,15KW
Üresjárati légfogyasztás: 1,42 l/s
Üzemi légfogyasztás: 3,78 l/s
Üzemi légnyomás: 6,2 bar
Üzemi zajszint: kisebb mint 67dBa
Körfutáspontosság: 0,03mm

Nem kicsi 100mm átmérőnek a 3mm befogás? 0,15KW lehet, hogy még habhoz is kevés, ha túl nagy a maró éle.

D.Laci

Szoktam ilyesmit „oktatni”, csak sajnos időhiányban szenvedek.
Vagy ha úgy jó a szerszám pályát megcsinálom és elküldöm, ha nagyon gyorsba kel.

3vv2btrhv

ezt én már eljátszottam vele!!

joco10

Sziasztok kérlek segítsetek egy kezdő Mach3 felhasználón.Nincs step jelem a pc-ből kijővő kábelen. A programban látszatra minden müködik. Irányváltáskor a dir jel megfelelően vált és az megjelenik a kábelen. Az ltp a378-as porton van és a programban is ez van beállítva. Mit kell minimálisan beállítani,hogy legyen step jelem? Az  OCX teszt nem jelez hibát. A diagnostic ablakban a "Port 1 pins current State"  mutatja az LTP pin pillanatnyi szintjét? Előre is köszönöm a segítséget.

D.Laci

Cseréd fel a step és a dir pint. Ha így sem adja ki  step jelet akkor a progival van valami, ha a dir helyén lesz step jeled, akkor a  portal van a gebasz. Akkor keres egy másik pint.

joco10

Megcseréltem , az előtte step helyen dir jel van.
Tehát ugynéz ki a port müködik.

D.Laci

Nem tom!
Hányas verzió?
Próbáld régebbivel.

joco10

Már a masodik verzió jelenleg az R3.040-es van fent.Egyébb ötlet?

D.Laci

1.84.002 -el probáld!
Rakd fel valahová a beálltásaidat (.xml) fájl. Aztán megnézzük.

Rinaldo

Az alaplap bios-ában a port mód jól van beállítva??

3k74cecek

Segítségeteket kérem szerszámsugár korrekció ügyében. Van egy alakzatom, ami egymáshoz kapcsolódó kőrívekkel, és helyenként egyenesekkel van leírva. Megrajzoltam, és elkészítettem a programját. Ha szerszám korrekció nélkül egy ceruzát befogva lefuttatom, akkor gyönyörűen lerajzolja a kívánt alakzatot. Amikor azonban a szerszám táblában az 1. szerszámhoz beírom hogy 6mm az átmérője, és a programba beírom a G41 D1 utasítást, akkor a ceruza nem 3mm-re a kivánt alakzat mellett megy, hanem az egyes kőrívek találkozásakor majdnem midig oldalt vált. Tehát ha eddig az alakzat bal oldalán ment, akkor most átmegy a jobb oldalára és viszont. Néhol van csak ahol jól csinálja és két egymás utáni szakaszon is a jó oldalon megy.
Az alakzat tetejénél és aljánál (maximális és minimális Y koordinátánál) azonban mindíg az alakzat kőrvonalán megy, tehát egyik oldalára se megy. Mit rontok el ? Hogyan kell megadnom a korrekciót, hogy végig a megfelelő oldalon menjen a szerszám?

3k74cecek

Ezen próbák közben a vezérlő rá volt dugva a PC-re? Mivel nézted a jeleket ?

3vv2btrhv

Szigma , valahol fent van egy könyv (file tár)vagya elhasználok mappái egy könyv a G-kodok értelmezéséröl , probáld megtalálni

dg8n4i8x