Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2am4nwzib

PC cserét is ki lehetne próbálni !

z4b82jjzr

amikor észrevetted az óra hibát, beÁLLítottad az rendes dátumot?  

fájlokat utána módosítottál?

aztán újra kikapcsolva a gépet a kövezkező indítás után megint csak  a 2010-es dátumot adta vissza újra?

mex

z4b82jjzr

PWM jelhez:

táp:            Red BOARD:
-----           --------
+24V       -->  24V
24V föld   -->  DCM

+10V       -->  10 Volt
10V föld   -->   ACM  (!)

kimenet:
+++++++++++++++++++++
PWM jel     <---  ACM és AVI között

GND az az usb tápján levő
ACM DCM izolált

z4b82jjzr

10Volt PWM forrás

a RED vezérlő  - MACH3 -

hogy a szöveg egyértelműbblegyen itt a kép

z3ac46j2r

Leírom, hol tartok.
Kicseréltem az elemet a gép alatt lévő számítógép alaplapjában. Most nem indul a Windows. Elindul egy pillanatra, de egyböl vissza jön a bios és kezdi előröl.
Na itt lett elegem és elővettem az előző számítógépet, ami jól működött, szépen vitte a gépet csak elraktam tartalékba, hátha egyszer... ne maradjak cnc nélkül.
Rádugom,generálok egy kör gcode-ot ArtCam-al, őrület!!!
Igy is szakaszosan marja a kört. Minden sornál megáll/ujraindul.
Nem állok messze a feladástól.

z4b82jjzr

sajna,
akkor amit a PC hajt, a motor driver buggyant meg? milyen tipus?
remélem nem STB5100 vagy RED Mach3 USB 100kHz-es driver, mert ilyenekkel  küzdünk  most nadas kollégával

Arany János

xml. mentés?
motor tuning? (gyorsulás-lassítás)

z4b82jjzr

[nadas]
sajnos az STB5100 boardoknak családja népes
a SPINDLE meghajtás tekinteében eltérnek

pl. Variometrum,Elektrobot  PWM jelzéső boardján 24 Voltból csinál 10 V-t, LM358 OpAmpon keresztül

Ebay-es, Amazonos lapok mások, ott külső 10 Volt kell és tranzisztorral szabályoz

a Bitsensor.com RED  board is 10 Voltot kér,
és a jelölések is zavarosak (24 Volt földje DCM-ként van rajta)
(de azon meg nincs ENABLE motor engedélyező kimenet, 100 helyett 50kHz-el ajánlják)

mivel a topicban szereplő board egy Ebay-es-tranzisztoros SPINDLE szabályozású, mégsem müxik
alaposanbban megnéztem

elkötések vannak benne, próbáltam kijavítani

TBS-TEAM

Na most kell kiba..ni a kukába, már rég megérdemelte volna [#eplus2]
József

z4b82jjzr

nem szabad kukába dobni!
így legalább heteket el lehet cs"szni a hibakereséssel ... [#taps]

[#nyes]itt egy újabb szépség, ma találtam:

de itt legalább rájöttek, hogy az optocsati egyik lábának azért  köll valami föld ACM grnd-ról
igaz a lehúzóellenállás csak lóg a levegőben?

TBS-TEAM

Marad a gyerek ha játszik, főleg ha van mivel.[#nevetes1]
József

k6vsiwc2

Sziasztok,
Az STB5100 és a laser PWM vezérlése megoldódott (köszönet és hála Endolomit fórumtársnak), viszont egy újabb anomáliába futottam bele, amit úgy gondolom önerőből már nem tudok orvosolni.
A hiba a Mach3-ra vezethető vissza, mivel post-processortól függetlenül is (egyszerű 30X30 négyzet Gcode egy text file-ban) jelentkezik. A hiba, hogy az M5 parancs hamarabb megszakítja a főórsó jelet, mielőtt a tengelyek elérnének a végpontig. M3-at nem tudom jelenleg megállapítani mert nincs végpont, vizuálisan nem látható, de valószínűleg ott is van csúszás.Olyan érzésem van mintha abszolút nem lenne szinkronban a hajtás és a spindle (laser). (ugyanezen kódot lefuttattam drufel cnc szoftveren, ott tökéletesen szinkronizál). Az alap settingeket a leírások szerint beállítottam. A csatoltak alapján van beállítva (lopott kép a netről, most dolgozom, nem tudok screen shotolni). Érdekesség, hogy a delay-re sem reagál. ezen kívül a motor tuning menüben is próbálkoztam a gyorsulásokkal de semmi.
Találkoztatok már ilyen vagy hasonló problémával?
 Kell esetleg valami extra plugin a Mach3-lézerhez?
Köszi a válaszokat.
Nándi

D.Laci

Laser ki-be kapcsolásához használd az M10 M11-et.