Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

nkw2nxbn

A mach3 mill programot próbálgatnám, ez kimaradt

9m4pphea8

Engedélyezve van az E-Stop a Port&Pin -ben!
Állítsd át piros x-re, Apply majd ok!
Ezek után ha kéri piros gomb Reset!
Előfordulhat hogy újra kell indítani a Mach3-at!

nkw2nxbn

Köszi, jó ötlenek tűnik, de nem lehetséges :)
Én beállítom a piros x-et, ő meg visszazöldíti a pipát. Tökmindegy, hogy újraidítom, vagy sem, abban a pillanatban, amikor leokézom, kilép a konfigból, de visszaírja zöldre.

axy5gjjmz

Nem lehet hogy valamelyik plugin-t keresi?
Nálam UC100 hiánya miatt fordul ez elő.
Ha a Config Plugins-ban letiltom, lehet resetelni, de újraindítás után megint kéri!

nkw2nxbn

Sejtelmem sincs milyen pluginra gondolsz. Friss telepítés, benne kellene legyen minden, ami kell.
Az UC100 nem tudom, hogy micsoda, nálam nincs olyan a pluginok közt.

4hny8ry2z

sziasztok!
Van egy kis gondom a slave tengelyekkel.

Adott egy 5 tengelyes kártya (STB5100 még kínaibb klónja). Minden tengelyt fel tudtam programozni. megy az X,Y,Z lineár és A,B is. mindet tudom billentyűről mozgatni, tehát a kártya motorkimenetei jók. A terv hogy az Y - és a B -t (vagy az A-t) összekötöm a slave módban. Na itt a gond mert továbbra sem akarnak együtt menni. A slave tengelynek ugyan nem látszik a mozgása a Mach3 -ban , de ettől még külön mozog billentyűről.
Van esetleg ötlet, hogy mit kell még állítani a mach3-on belül, vagy felejtsem el ennél a vezérlőkártyánál?
Köszi

3xeir0p5y

Ez esetleg segít?

4hny8ry2z

ezeken már túl vagyok, köszi :)
ilyen alapdolgokat beállítottam. van-e tapasztalat esetleg ilyen usb-s kártyával hogy nem megy ez a funkció?

gsz03b27r

Mennie kell slave tengelynek is azzal a kártyával is.
Telepísd újra a Mach3-at és menj sorba:
Konfigurálási probléma. Pl:Y-hoz az A
Motor kimenet meghatározása.
A Master-Slave tengelynek kell külön home ref. kapcsoló.
Motor paraméterek beállitás.
(ha nem egyforma akkor a lassabbhoz fog igazodni a vezérlés)
Slave tengely linális (nem forgó tengely) definiálni.
Hozzárendelni a master-hez a slave-t.
Újraindít.

4hny8ry2z

Értem! Köszönöm. Pontosan ezeken a lépéseken vagyok túl és ezért írtam ide, hogy van-e tapasztalat ezzel a kártyával.
Van? Mert igen én is ezt gondoltam, hogy mennie kell, de mégsem megy, pedig pont 101szerre állítom be ugyanezeket a beállításokat! Igen y tengely mozog, b-tengely mozog. Külön beállítva a home kapcsoló, slave hozzárendelve. Mach3-ban látszik, hogy letiltja a slave tengely kijelzését, plussz ha kikapcsolom a slave tengelyt kikapcsolja az y-t is. Tehát a Mach3 úgy érzi ez a slave hozzá van rendelve, de mikor y-t mozgatom B-t nem mozgatja.

gsz03b27r

Újratelepítetted a Mac3-at?

4hny8ry2z

0.42 -es volt fent és a 0.43-ast raktam fel. Igen újra raktam.
:(

gsz03b27r

Probáltál több helyrőlletölteni
hozzá PlugIn-t?

4hny8ry2z

Egyelőre a variometrumos letöltést próbáltam meg a sajátját. Egyikkel sem ment :(