Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

tsigu

Köszönöm az ötletet.
Megpróbáltam, de akkor meg sem mozdul semmi.
Leszedtem mindent, teljesen alapról kezdem feltenni az összes beállítást ismét.
Semmi más nincs még fenn, csak az MPG (Popendant) import xml.
Most tökéletesen működik.
Azt gyanítom, hogy a vezérlő billentyűzet (kbd48CNC) valamelyik beállításával akad össze.
Próbálkozom.
Fura, hogy egy darabig tökéletesen működött minden, aztán egyik estéről, reggelre pedig nem...

Ezért jó a számtech... még nincs teljesen kiforrva...[#nyes]

TBS-TEAM

Nem ragadt be valamelyik billentyű ?
József

tsigu

Nem, mert az világítana.
Most mindent újra pakoltam az utolsó parancsig.
Közben csináltam mentéseket, amik működtek.
Most megint minden tökéletes.
Ráment négy óra, de megérte.
Van végleges mentés, amikor ismét működik tökéletesen, elteszem két felhőbe...

Köszönöm a segítséget!

[#eljen]

hmsuyac94

Sziasztok!
Mach 3 felületen nem jelenik meg a dxf generáló, amivel a dxf layereiből tudnék megmunkálási pályákat generálni. Tud valaki segíteni, hogy mit kéne még telepítenem, hogy előkerüljön a dxf vagy hpgl fájlból program generálás?
Köszi!

Arany János

Ott van az.
LazyCam.

hmsuyac94

Az megvan, de régen a cégnél használtam dxf importot (ami nem a lazycam). Na de most nem jelenik meg itthon, 7 év után... :\

Arany János

Régen tényleg ott volt.
Talán keress egy régebbi Mach3-at.

tibs

Sziasztok!

Mach3-al CANbus-os vezérlőt meg lehet hajtani valahogy? [#conf]

TBS-TEAM

Volt egy elkészült Mach3 Canopen CNC CNC video
Arduino forditotta a Step/Dir jeleket CanOpen-re.
Mach4-hez van CanOpen.
József

tibs

Köszönöm!
Utánna nézek.

Jelenleg forditva csinálom az arduino konfigurálja a vezérlőt
canbus-on, Refpontra futtatja, beállitja step-dirre és jöheta
Mach3.

Úgy néz ki az arduino nem hagyható el.

dtb

Korábban nézelődtem ebben a témában, és az aliexpress-en találtam olyan filléres panelt, ami NEM az SPI, vagy I2C kommunikációt használja, hanem sima soros porti rx-tx vonalat, vagyis elvileg meghajthato lenne közvetlenül PC-ről is, bár akkor meg RS232 illesztő kellene, vagy valami USB2serial.
...de hogy ezt mach3-ból hogy lehet kezelni, az egy más kérdés.

tibs

Ez van az arduino és a szervó között.
Ez alakitja az SPI-t canbus szintre.

e37a4y39

Sziasztok . S.O.S help kellene egy Székesfehérvári nagy gép beállításához .
10 férőhelyes esernyő szerszámtár a szerszámcserénél túl gyors Z sebessége és e- miatt a tehetetlenségéből adódóan egy picit túl fut és elejti a szerszámot. (persze ilyenkor pont úgy esik le , hogy azonnal lepattan valamelyik sarok

btxtzhi26

A referencia kapcsolót nem állítottátok el ? Milyen vezérlő van a gépen ? Nem létezik, hogy a geállított értéket ne tartaná a gép...

kieferszabo

Sziasztok!

Van egy Wegstr Nyákgravírozó gépem, aminek a gyári programja tud felületet letapogatni, ezután kikompenzálja a felület egyenetlenségeit, illetve a Z tengely és az X-Y sík közti nem pontosan 90 fokos szög miatti hibákat és végeredményben a PCB-ben mindenhol egyforma mélységben halad a szerszám.
Mach3 hoz létezik ilyen funkció? Szeretnék a marógépemen is PCB-t gyártani. A gépemen kivan alakítva elektromos tapintó, referencia pont felvételét ezzel szoktam megcsinálni megmunkálásoknál.