Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

gsz03b27r

Egyessével teszteld, hogy ez megtörténik:
HOME:
A tengely addig fog a meghatározott
irányba mozogni (egy választható alacsony fordulatszámon), amíg a home (referencia) kapcsolója
működni nem kezd. A tengely eztán ,,visszamozog" a másik irányba, így kikapcsolva a kapcsolót.

kj3003bmm

Igen a linuxal így csinálja.

gsz03b27r

A Stabil billenéshez kell a bemenet és a +táp közzé egy ellenállás is.
5V: 470 Ohm
12V:1KOhm
24V:2,2KOhm

9i8zm3kai

Tisztelt Kollégák!

Most bővítem a CNC gépem képességeit, ennek keretén belül építettem bele egy 3d tapogatót, és egy szerszám bemérőt. Butuskán azt gondoltam, hogy a Mach3-ban különböző funkciókhoz lehet kötni különböző pin jeleket. A szerszámbemérő működik is rendesen (találtam rá szkript-eket az interneten, azt nyomógomb mögé illesztettem, és minden rendben). Sajnos a kettő szenzot nem tudom egyszerre használni (értsd,kábel ászerelés nélkül), mert mindkét szenzorhoz a Digitize pin-t nézi a Mach 3, nem tudtam rávenni, hogy bármelyik másik pin-t nézze, és a két szenzort nem tudom bekötni ugyan arra a pin-re, mert az egyik NO, a másik NC, csak hogy jó legyen. Tudnátok tanácsot adni, hogy hogy leht rávenni a Mach 3-at, hogy másik pin-t nézzen az egyik  szenzornál(mindegy, hogy melyik)? Szkript-eket böngésztem, de nem jutottam előrébb, hiányzik némi előképzettség hozzá. Köszönöm szépen.

3xeir0p5y

Másodlagos LPT beépítése, vagy rossz usb billentyűzetből kreált billentyű parancs?

9i8zm3kai

Az LPT-t nem tudom, hogy micsoda(bocsánat, még kezdő vagyok).Tippre arra gondolsz, hogy egy jelfordítót kössek rá az egyikre, és használjam egy pin-en a kettőt? Megoldható, bár nem túl elegáns. Az USB billentyűzetből kreált kérdésedet se értem. Novosun v2 alaplapom van (tudom, nem valami fantasztikus, de most erre van keret), egy kínai tapintó, és egy szerszámemérő. Egyiket se tudom átkötni a másik formára, így maradna a szoftveres megoldás. Képes erre a MAch3 akár szkriptekkel, hogy egyik feladathoz az egyik, másikhoz a másik pin-t nézze? Gondolom igen, mert ott van egy rakás bemenet, amit mindet tud figyelni, csak mindegyik szkript, amit találtam a Digitize bemenetre van ráírva(ahhoz meg olyan pin-t adok, amilyet akarok ugye). Át lehet ezt variálni, hogy ne mindíg azt az egy pin-t figyelje? erre sajnos nem találtam még választ, pedig külföldi fórumokat is bújok. Ha minden kötél szakad, akkor megoldom hardveresen.

3xeir0p5y

Arra gondoltam, hogy teszel a gépedbe egy plusz Printer kártyát, (LPT portnak is hivják) és annak a bemenetét használod, VAGY kibelezel egy usb billentyűzetet, és annak a csatlakozásaiból csinálsz egy makrózott inputot (mintha lenyomnál egy billentyűt a billentyűzeten.

9i8zm3kai

Jaa, köszi szépen, végül sikerült megoldanom. Találtam itthon egy relésort, azzal meg tudtam fordítani a logikai jelet, most épp a 3d tapintót tesztelem már :D Köszi szépen a segítséget.

Norbert.

wvs6cpz09

A relé nem lesz túl lassú? Típustól függően 2-8 ms a kapcsolási ideje, ezalatt a mérőfel több tized mullimétert halad tovább.

Egy megfelelő tranzisztor, PNP vagy NPN - attól függően, hogy milyen jelet mivé akart konvertálni - kiküszöböli ezt a durva nullázási pontatlanságot.

gsz03b27r

Keresek olyan embert aki Mach3 macro-t tud írni.
Kérem jelentkezzen adatlapom bármelyik elérhetőségén.

4va4kwi

Sziasztok

Adott 1 gép AXBB-E vezérlő van benne és a Mach3 refpont felvételnél véletlen szerű helyeken megállnak a tengelyek, mielőtt elérnék a valós refpontokat. Az induktívok nem adnak téves jelet. Találkozott valaki már ilyennel?

Valamint a RefCombination se működik. ilyenkor az X tengely nem megy refre.

Köszi a segítséget előre is.

gsz03b27r

A bemenetre zavarimpulzusok kerűlnek.
100nF-220nF/50V kondik kellenek a bemenetekre.

gsz03b27r

A kondi egyik lába a test a másik az adott bemenet.
Minden bemenetre kell rakni.

4va4kwi

Köszi kipróbálom.

nkw2nxbn

Hello! Kezdeném az ismerkedést a mach3-mal. Win7 32, új partíción, frissen telepítve. A progi demo a gyártó oldaláról, volt ott egy reg-file is win7-hez. A PC-t is most vettem, direkt ehhez, van rajta párhuzamos port.
Nagy nehezen lefuttattam a test programot, most már jó neki. (rendszergazda módban kell indítani, ezt sajnos nem írta a magyar help).
Viszont a reset gomb villogásnál megállt a projekt, nem tudom rávenni, hogy abbahagyja. Mit tudnék vele csinálni? Úgy tudom, hogy amíg ebből nem hozom ki, addig nem lehet tovább lépni.

köszi