Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

gf06ai5j

Mit jelent pontosan hogy eldobja a 0 -t ?

Érdemes ilyenkor visszagondolni mi változhatott mióta legutóbb jól működött. Akár szoftverileg a számítógépen, akár a cnc -n mondjuk valami kábel behúzás, módosítás, egyéb.

7snm9r7t

Az "eldobja a nullát" az számomra ismerős!
Igaz nem idevaló, Linuxcnc-s tapasztalat.
Ha program futását valamiért megállítjuk pause-val és nem lépünk ki teljesen a futtatásból akkor, ha az érvényben lévő szerszámot akarom korrigálni, akkor eldobja a g54-et a pcsába.
Valószínűleg a program előreolvasása okozhatja.
Ugyan ez az eset van ha valamiért m30 előtt leállítom a program futását és nem lesz vége.
Ezek mind a hobbista felhasználó megállapításai.

3wc337ax5

Második esetre a restart előtti kódfrissítés (reset) a megoldás, az első esetet pedig, ha csak lehet mellőzzük. Amennyiben nagyon muszáj, akkor tovább indítás előtt meg kell hívni MDI-ben az összes korrekciós értéket (G54-et, szerszámot is) - feltéve, ha Softstop alatt engedi* az MDI-t (gép függő). *Ha nem engedi, akkor program futást felfüggesztve MDI (mindent meghívni, bekapcsolni, aminek érvényben kell lenni) és utána adott mondatról indítani (és akad vezérlő, ahol még ez is tiltott...)

nigj66r5m

Sziasztok! Megszeretném kérdezni hogy egy esetleges áramszünet esetén vagy ha pl másnap szeretném folytatni a marást akkor hogyan kell be-vagy leállítani a gépet Mach3 szoftver esetén,hogy ugyanonnan folytassa a gép ahol megállt. Köszönöm a segítséget!

4a8dg8sxf

Szervusz!
Csak akkor tudod folytatni, ha ismered az utolsó végrehajtott sor számát.

7snm9r7t

Egyszer régen (15 éve kb)voltam egy cégnél ahol Mach3 vezérelte a vízvágó gépet, a több órás megmunkálásnál a gépkezelő időnként felírta hogy éppen hol jár a program, mert ha valami van, könnyebb lesz újraindítani a sorszám ismeretében.

nzf9jvup

Sziasztok!

Segítségeteket, javaslatotokat szeretném kérni.
 Pár éve vásároltam egy félkész CNC marógépet amit szeretnék befejezni. Amikor megvásároltam, az eladó adott hozzá CD-n egy Mach3 programot. A leírások szerint ez a program csak 32 bites környezetben hajlandó működni. Itt merült fel bennem az a kérdés, hogy 32 bites PC-t vásároljak vagy 64 bitest (természetesen LPT porttal ellátva) amire 32 bites Windowst telepítek? A másik megoldás ami körvonalazódik bennem, hogy elengedem a Mach3-at és Uccnc-re váltok. Ebben az esetben vélhetően nem lenne kérdés, hogy 32 vagy 64 bites legyen a számítógép azonban a költségek magasabbak lennének.

Mit javasoltok? Válaszaitokat előre is köszönöm!

3xeir0p5y

Szerintem rossz a kérdés feltevése, tudtommal manapság már a legtöbb gép 64 bites, a különbség abban van, hogy milyen op. rendszert teszel rá.
Szerintem, HA CSAK a Mach3 fog futni rajta, akkor ahhoz elég egy régebbi, használt gép is, még akár a dual core szériából is, ezeket a gépeket már nagyon olcsón meg lehet venni.
Ha nemcsak a Mach3-at akarod futtatni rajta, hanem pl. 3D tervező programokat is, akkor már javasolt egy i3, i5 kiépítés, minél több memóriával, és egy combosabb dedikált videó kártyával, de ezekből is elég a régebbi széria.

nzf9jvup

Csak a Mach3 futna rajta, más nem.
Azt tudom, hogy a jelenleg kapható gépek többsége 64 bites, ez is gondolkodóba ejt, hogy már nem lenne könnyű 32 bitest venni de akkor az elmondásod alapján nincs is értelme, elég ha a rajta futó Windows az ami 32 bites. Nem mintha Windowsból könnyebb lenne 32 bitest beszerezni...

rcxk9dpbt

A javaslatom hogy válts UCCNC-re
Ha nem csak játszani kell akkor mindenképp..

nzf9jvup

Hobbi célokra kellene de azért azt leszögezem, hogy nem szívni hanem boldogulni szeretnék vele.

sti33mvj7

Sziasztok
Szeretnék egy kis segitséget kérni ti találkoztatok már olyan hibával hogy a MAC3 marás kőzben megáll ,és semmire nem reagál .Ujra kell inditani és utána ugyan az a G kód hiba nélkül lefut. Mi lehetennek a random megállásnak az oka??
előre is kőszi.

gsz03b27r

Memoria teszt, HDD teszt,
Win újratelepít + Mach3

ht0cjk58i

Üdv Urak.

Mach3-ban a szoftveres limitet hogy tudom aktiválni?
Elvileg lenne a Home/Limit fülön tengelyenkénti pipa, de nem találom sehol se.
 Köszönöm Sipi

gsz03b27r

Kezdő képernyőn van a soft limit ott kell bekapcsolni.