Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

gsz03b27r

Így oldjuk meg.

cxmcdtrx

Köszönöm a tippet, megcsinálom én is, amint időm engedi.
A 4 darab végállásérzékelőn kívül amúgy semmi nincs a bemeneteken.
Lehet, előbb megpróbálom azt, hogy fixen testre húzom mindegyiket.

cxmcdtrx

+ adalék: a PC is DC24V-ról megy, ugyanarról a tápról, amiről az UCSB panel is meg van táplálva.

gsz03b27r

Motorkábelek árnyékoltak?

cxmcdtrx

Ezt meg kell lesnem.
Emlékeim szerint igen, de 10 éve kerültek oda, és eddig nem okzott semmi ilyen furiságot.
A szekrényen belül, ahol árnyékolás nélkül a kábelcsatornában fut, ott érpáronként össze van csavarva, az tuti.

gsz03b27r

Ezeket kell betartani:
[#t266p205#]
[#t137p5523#]

cxmcdtrx

Köszönöm, átolvasom őket. Alapvetően elektronikát taunlt ember vagyok, de egy kis ismétlés sosem árt.
Szervók beépítésekor néha nálunk is szokott vitaindító lenni az árnyékolás kérdése, hogy egy oldalról, vagy mindekét végéről. Én a magam részéről mindig a vezérlő felöli oldalon szoktam bekötni az árnyékolást.

gsz03b27r

Az energiagazdálkodást is nézd meg, mert az is belekavarhat.
Kikapcsolhatja az USB-t, az SSD-t stb..

cxmcdtrx

Ezeket már ismerem a régi konfigból, ezzel kezdtem, de köszi.
Most egy olyan jutott még eszembe, hogy felteszem az UCCNC-t teszt jelleggel, és csinálok egy tesztprogramot, aztán megpróbálom mindkét szoftverrel, melyik hol akad ki. Csak egy négyzet vagy kör, amit folyamatosan ismétel.
Ezzel legalább azt ki tudom zárni, hogy program oldalról van a nyűg, vagy tényleg zavar okozza a hibát.

Szívesen áttérnék az UCCNC-re, de az a baj, hogy a gépet kezelő emberek már akkor pánikba esnek, ha az MDI képernyő van elől, nem pedig a program run...

Van még egy szép új, vezetéknélküli MPG is, ami mach3 pluginnal megy, akkor ugye ez is kuka.

gsz03b27r

Találkoztam olyannal,hogy az USB-s MPG bekapcsolva a Mach3 random össze vissza elmászkált a
0 ponthoz képest programon belűl.
Kikapcsolt állapotban mindig jól működik.
Azokban keresd a hibát amit ujjonnan adtál hozzá a régi konfighoz.

8gwpaca0r

Mi a helyzet egy zajmentes földelési rendszer kialakítással?
Teljesen külön a földeléstől és oda bekötni a motorok vezetékeit ?

Csak érdeklődés :)

cxmcdtrx

Ez az MPG már 1 éve ment hiba nélkül a régi géppel. Annyi történt, hogy a régi, Magi féle H2 helyett került be a 2 darab DM860, és a régi pc LPT portja helyett az UC100+UCSB

cxmcdtrx

Elég erős túlzásnak érezném, ha ugyanarra gondolunk...

Külön talajrétegben kialakított, zavarszűrős földelő szonda, ami zavarszűréssel van összekötve a többi földelési és EPH cuccal. Ha nem erre gondolsz, hallgatlak :-D

Ez azért nem egy 4 tengelyes plazmavágó a kettő darab 1.7 nM-es léptetőmotorral :-D

gsz03b27r

Ez elég sok változás. [#eplus2]
A léptetőmotor vezérlők kapásból más frekvencián üzemelnek mint a régiek és még PWM-esek is.
Emlékeim szerint egy kis vezérlő dobozba zsufoltál mindent is bele.[#eplus2]

cxmcdtrx

600x600x300-as rittal szekrény.
Mindegy, először jussak el az UCCNC próbáig, a többit utána.

Még egy motorkábel cserét el tudok képzelni, hogy a motorvezérlők alá teszek fel egy rugós földelőbilincset, és csak a vezérlőtől pár centire van kibontva az árnyékolás.