Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

7a87bzxzf

Ha veszek hosszabb kábelt, odébb mehetek pár méterrel, nem lesz adatvesztés?

7a87bzxzf

Köszönöm!

gf06ai5j

Sziasztok !

Csak nem akar rendben lenni a masinám. Ráadásul kipróbálta egy kedves barátom - fórumtársunk is és nála is ugyanez a jelenség [#nemtudom]

A lényeg, hogy ha ezt a G -kódot elindítom és marás közben még az elején felveszem a Feed Rate -et mondjuk 130 % -ra akkor egy darabig szépen csinálja, de a végéhez közeledve egyszercsak visszaesik a sebesség az eredetire, viszont a százalék kijelzés is 130 % -on marad és a csúszka sem megy le. De a legnagyobb probléma hogy innentől már nem lehet állítani a Feed Rate -et sem, a csúszkára sem, a Feed Rate Reset  -re sem és a + - -ra sem reagál. Vagyis vagy hagyom a végéig ezen a sebességen vagy megszakítom a marást [#wilting].

Ki tudnátok esetleg próbálni egy jó(nak gondolt) Mach3 -on hogy ugyanez-e a jelenség ? Az én verzióm 2.63. Köszi.

2am4nwzib

Helló
küldtem(email) egy átirt g-codot , probáld ki.

gf06ai5j

Köszi, megnézem ( holnap tudom kipróbálni ), de igazából nem konkrétan ennek a kódnak a javítása lenne a lényeg, hanem hogy mi okozhatja a problémát és mi lenne a megoldás.

gf06ai5j

ArtCAM -ban generáltam egyébként.

2am4nwzib

szerintem a g-cod a probléma.

gsz03b27r

Mach3 3.043 Machsupport oldaláról tölsd le.
Ez a jó hivatalos verzió.
Telepísd fel ezzel nem fog kiakadni.

7snm9r7t

Érdemesebb lefelé venni az előtolást, többet kell írni a gkódban és 50%-ról indulni ami beválik azt tudja a vas![#smile]

gsz03b27r

3.031 verzióban lett javítva az FRO hiba.
(puffert 100% kitöltötte és nem lehetett állítani). [#vigyor0]

gf06ai5j

A kapott G kóddal is ugyanazt csinálja, a vége felé belassul és nem lehet csak lefelé állítani a Feed Rate -et.

gf06ai5j

Ha ezt rátelepítem a mostanira akkor a "regisztráció" megmarad ?

gsz03b27r

Igen megmarad.

gf06ai5j

Ez tényleg megoldotta a problémát, köszi az ötletet ![#worship]

jy22a9zj

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni, remélem tud valaki tanácsot adni.

Nemrég kezdtem egy cégnél, és rátettek egy cnc-re amin Mach 3-as program van. Az első 2 hétben jól is működött, de utána egyszer csak marás közben eldobta a 0-t. Azóta néha megy fél órát, pár percet mikor milyen kedve van, viszont itt kell mellette ülnöm és néznem hogy mikor dobja el megint a 0-t. Mikor csak a magassagot mikor az összeset vegyesen. Esetleg találkozott már valaki ilyennel vagy tud valaki rá valamit mondani? Hívtunk már hozzá elviekben szakit aki elviekben gyártja ezeket a gepeket, de nem volt a helyzet magaslatán. Ujratette a progikat, de nem értek semmit. Amikor itt volt kipróbálta, akkor nem jött elő a hiba. Légyszíves aki tud segítsen mert nem tudok nélküle dolgozni.