Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

uph5fcryd

Sziasztok,egy új gépet építek amihez egy
CNC 6 Axis NVCM6V2.1 USB Mach3 Motion Controller Stepper Motor Control&USB Cable
típusú kártyát használok, működik is rendesen csak a kimenetek használatával van némi gondom, de talán majd megoldódik.
Közben "felfedeztem" egy DrufelCNC nevű szoftvert ami nagyon kompatibilis evvel a kártyával, kicsit hobbynak tűnik de használhatónak mondják.
Kérdésem: találkozott már evvel valaki vagy netán használ valaki ilyent? Van valami tapasztalat, vagy infó evvel kapcsolatban?
Válaszaitokat előre is köszönöm, örömteli gépépítést és jóéjszakát kívánok!

xephny4g

Szia!
Én is vásároltam kicsi kinai vezérlőt,és megtaláltam ezt a programot.Nekem nyák készítéshez kellene ,de nincs Autoleveler pluginja  így csak játszottam vele.5000 sor G-kodig írják ingyenes.Amit a neten találsz azon felül nincs infó,csak ha megvásárolod 98 dollárért.
A program egyszerűnek látszik,és a vezérlőt lemez nélkül felismeri.Itt megszakadt a kapcsolatom vele,mert inkább az UCCNC-t tanulgatom.Sehol egy forumot nem találtam róla,a facen is csak egy oldal ahol az ismertetőket letöltheted.

uph5fcryd

Köszönöm az infót, kb. én is így gondolom....

cxmcdtrx

Sziasztok!

Megint segítséget kérnék a nagyérdeműtől! Adott a nemrég modernizált gép, az UC100 + UCSB paneles vezérléssel, DM860 léptetőmeghajtókkal.
Intel Core i7-3517UE proci, 4GB ram, 256 giga SSD, full passzív hűtéses PC.
Frissen telepített Windows 7 SP1 64 bit oprendszer
Legutolsó Mach3 telepítő, https://www.machsupport.com/software/mach3/ oldalról töltöttem le.
Adott a 2013-ban vásárolt eredeti licensz, nem Papa Fabio és egyéb kínai vezérlőkhöz mellékelt. A gépen elvileg sosem járt ilyen licensz, csak a vásrátoltat raktam föl.
Elindítok valami programot, majd programfutás közben véletlenszerűen megáll minden, és kiteszi a képen látható üzenetet.

Elképzelehtő, hogy mégis valami hamis licensz is van valahol a gépen?
Találkoztatok már ilyennel?

Még UC100 sync error üzenetem is volt többször is. Most kicseréltem az USB kábeltt a PC és az UC100 között, és direkt messzebb is vezettem el minden más kábeltől.

Köszi minden segítséget!

gsz03b27r

Kapcsold ki a maró motort és úgy fuutasd párszor ua programot
hogy kizárd a zavarból adodó hibát.

cxmcdtrx

Szia!

Nincs marómotor, ez egy hungarocell vágó gép, DC24V-ról működtetett vágó huzallal

gsz03b27r

Milyen tápok vannak? Kapcsolóüzemű?

cxmcdtrx

Phoenix Contact Quint DC24 a szenzoroknak, UCSB panelnek, Festo DC48V a DM860 vezérlőknek.
Mindegyik kapcsolóüzemű, zavarszűrt kimenetű, és zavarszűrő van a bemeneti oldalon is. Ipari tápok, még sosem okoztak egy gépnél sem ilyen gondot.
Természetesen minden GND közösítve, védőföldelések megfelelően bekötve.

cxmcdtrx

Még kimaradt: a vágószál tápja hagyományos tekercselt EI magos trafó, graetz híd, puffer, zavarszűrő

gsz03b27r

Fütőszál DC vagy AC Kapcsolása relé?

cxmcdtrx

Fűtőszálat DC oldalon kapcsolom közönséges kapcsolóval. Programfutás előtt kapcsolom be, majd utána ki. "légszántás" közben is előjön a hiba, ha nincs bekapcsolva a fűtés

gsz03b27r

Biztos, hogy valami zavar van.
A 3.043 verzió a legstabilabb.
UC kártyák bemeneteire mi mindig rakunk 100nF/50V kerámia kondit.

cxmcdtrx

Csak a végállásokra, vagy a step/dir bemenetekre is?

gsz03b27r

CSak a bemenetekre.

cxmcdtrx

Bocs, közben leesett, UCxx bemenet, nem a léptetővezérlő bemenet.