Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

bwm784wiu

Nekem van egy STB4100-as USB-s mozgásvezérlőm. 64 bites Windows 10 alatt gond nélkül üzemel.

3xeir0p5y

Lefelé minden win op.rendszer kompatibilis, még a 16 bites programok is futtathatóak a megfelelő lib-ek (pl. vbruntime) telepítése után, de változtak a hardveres hozzáférés címei, és emiatt az esetek többségében rendszergazdai jogokkal kell futtatni, illetve a kompatibilitási beállításokkal kell játszani.
Az, hogy mi támogatott (van hozzá referencia és support), és mi működik, két külön témakör.

vbafnusjm

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy a mach3 tudja az auto leveling-et?
Ami a felületet végig tapogatja, nyákot szeretnék marni és gondolkodom rajta....

4fmej4tyy

Önmagában nem tudja.
Vagy  plugin ( UCCNC-ben szuper), vagy külső program segítségével lehet az eredetileg generált marópályát úgy módosítani, hogy a felhasználó által meghatározott X-Y négyzetrács (észszerű keretek között megválasztott számú! ) metszésponjaiban letapogatott Z eltéréseket figyelembe vegye.

vbafnusjm

Szia, tudsz esetleg erre valami leírást? Kerestem angolul de nemigen boldogultam, lehet a kulcsszó nem megfelelő nem tudom..

4fmej4tyy

vbafnusjm

Köszi!

Ma próbálom épp feltenni xp-re 32 bit sp3, letöltöttem az utolsó működő java verziót ami megy rajta. A progi elindul, de bármire kattintok lefagy sajnos.... Nem értem...

A többi gépen megy, a cnc-n pont nem

vbafnusjm

Annyi frissítés hogy minden megoldódott azóta!! [#rolleyes]

w4sujand

Sziasztok. Tudna valaki segíteni abban hogyan lehetséges MACH3 segítségével egy kézi vonalas rajzot szkennelni? Az elképzelésem, hogy a lézerpöttyel ráállok a rajz sarokpontjaira és ezek összekötődnek vektorrá. Megszerkeszteni másképp nem szeretném.

Köszönöm, Üdv. Csaba.

vg8t6er64

Mindig csak egyenesekből áll a rajzod, ívek nincsenek rajta?

w4sujand

De vannak ívek is. Ezek motoridomokról levett papírsablonok.
Most jelenleg körbementem rajta és a koordinátákat beírtam corel-ben ez így jó csak lassú.

gsz03b27r

Ha ismert a motor tipusa akkor biztos vann fent a neten
méretezett rajz amiből lehet DXF készíteni.

vg8t6er64

Így a helyzet bonyolultabb.
Ha viszonylag gyorsan szeretnél szinte bármilyen sík alakzatot bedigitalizálni, akkor erre érdemes egy bemérő készüléket készíteni, amivel a kontúrokat felveszed.
Tudok neked ebben segíteni, de nem Win/Mach alapon.

peiystyi4

Ha már megvan a papír sablon, azt beszkennelni, képként betenni valamilyen rajzoló programba, jó közelítéssel megrajzolható.

w4sujand

Igen ez jó ötlet A3 méretig, de zöme nagyobb. Kellene írni egy plugin-t ami a jóváhagyott koordinátát elmenti és amikor újra az első bevitt koordinátához érek akkor elmenti egy DXF-be.
 Köszi. Üdv. FC.