Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

huatn6gfd

Én azért belenéznék a dobozba, nehogy kiderüljön, hogy az USB csak a leválasztó tápja.

gsz03b27r

Azt írta akitől vette az USB-ról működtette.

7snm9r7t

"Retesz?
Az már lassan a múlté"

Viszont az nem csúszik meg mint a modernebbek![#nyes]

huatn6gfd

Én mindent elhiszek, csak láttam már ilyen dobozt belülről. A párhuzamos és az USB elhelyezkedése kínosan emlékeztet a mindenki által kedvelt kici-ócó kínai leválasztókártyára. Annak pedig adhatsz akármilyen driver-t. Mondjuk, az is árulkodó lehet, hogy az USB bedugásakor kluntyog-e a PC, mert ha nem, akkor az bizony csak tápcsatlakozó. No, majd a kérdező fórumtárs megmondja. Vagy - remélhetőleg - megmutatja, hogy mi van benne.

fwg7s098t

IdézViszont az nem csúszik meg mint a modernebbek!

Nem csúszik meg, de próbálj meg egy párszáz kW teljesítményű fűzött hajtást lecsalogatni a ~ 350mm átmérőjű dobtengelyről, az éves nagyjavítás miatt. Berágódott, kivert csőtengely, és szétverődött reteszfészek az esetek 80% - ban, ez a tapasztalat. Lehúzáskor minimum 100t hidraulika, aztán vagy jön, vagy osztósíkon hajtóműbontás.[#nyes]
Volt már olyan is, hogy diónyi darabok szakadtak ki a csőtengelyből, mire lejött a Ganz hajtás. De ha már a dob is olyan állapotú, hogy csereérett,akkor jöhet a vágópisztoly.
Az új hajtásokat viszont zsugorkötéssel szerelik,vagy valamilyen szorítóhüvelyes megoldással.

89ieezpdh

Sziasztok!
Először is meg szeretném köszönni mindazoknak, akik segíteni próbáltak a CNC marógép elindításában, ugyanis sikerült elindítanom és üzembe helyeznem.
Másodszor, egy újabb kérdéssel fordulok hozzátok. A CNC motorja visszafele forog, hogyan tudnám helyre hozni? Olvastam, hogy meg lehet cserélni a motornak a kábeleit, de ezt mellőzni szeretném. Van-e valamilyen mód arra, hogy a Mach3 programon belül változtassak valamit?

gsz03b27r

A marómotor forog fordítva?
Milyen motor van rajta milyen a vezérlése?

kj3003bmm

Szia,,, de melyik motor forog visszafelé? Invertáld a forgáshoz tartozó beállítást.

89ieezpdh

Elnézést a pontatlanságért. Amelyik a marószárakat forgatja.

89ieezpdh

Köszönöm! Megoldottam :))

axy5gjjmz

A vezérlőnél lemaradtam!
Elárulod, hogy hogyan működik?
USB vagy LPT?

ik0y0egah

Sziasztok!
Hogyan lehet a marófejet egy bizonyos pontos pozícióba elküldeni, gkód nélkül? (Biztos nagyon béna kérdés, de nem jövök rá... [#conf] ) Köszönöm a segítséget!

gsz03b27r

peiystyi4

Home kapcsolóval.

uph5fcryd

Sziasztok,
hátha tud segíteni rajtam valaki...A szerszám magasság, ill. Z-null beállításhoz régebben volt egy egyszerű makróm amit most nem találok ... neten nézegettem de azok bonyolultnak tűntek. Hátha valakinek meg van, vagy tudna küldeni egy használható linket... nagyon megköszönöm.