Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

3wm3x3zz

Sziasztok . régen a youtubon találtam egy  automata  szerszámbemérős magyar  videót  scriptel  együtt. nincs meg esetleg valakinek .köszönöm.

0g8wwjugu

Sziasztok, az Auto Tool Zero időnként azt csinálja nálam (mind a főoldali nyomógobról indítva, mind az Offset fülön lenyomva), hogy elindul a z-tengely lefelé, a kontaktnál szépen megáll a szerszám, aztán ahelyett, hogy visszahúzná a bemérő magasság fölé 10mm-re, random lefelés vagy felfelé indul el, és megy valamennyit (amikor lefelé, az nagyon frankó tud lenni, benyomja a szerszámot a tokmányba, és lezúzza a mérő felszínét; volt, hogy csak a vészleállító segített). A probléma szoftverindítások után szokott előfordulni. Úgy láttam, függ attól is, hogy mekkora az eredeti Z érték. Van valami tippetek? Amúgy minden rendben, minden más jól működik.

96e437jnv

Sziasztok!
Az következő problémában szeretnék segítséget kérni: van egy ISEL asztali CNC marógépünk, ami egy szintén ISEL C1421 CHARLYROBOT vezérlővel működik. A hozzá tartozó PC-s program neve: GALAAD Mivel ez a progi nem rendelkezik licensszel, ezért szeretnénk lecserélni. Találkozott-e valaki ilyen problémával, használt-e valaki ilyen vezérlőt más szoftverrel? Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!

Tibor

gsz03b27r

Mivel RS232 a kommunikáció a bement.

Két opció:
1: Az RS232 kártya alaplapi csatlakozóira rá lehet lépni X-Y-Z Step /Dir vezérléssel vannak hajtva a motor meghajtók.
Itt van infó a lábkiosztásról.
Sok idővel és türelemmel megoldható.

2: A doboz és tápegység meghagyása.
Új Motor meghajtók beépítése, UC300-ETH (UC400-ETH) vezérlőkártya+ UCSB vagy UCBB kártya használatával egy stabil rendszer építhető.
Itt választhatsz UCCNC (magyar támogatással), vagy(Mach3).

(vannak olcsóbb kinai vezérlők is, a kérdés küzdeni vagy
haladni akarsz).[#eplus2]

j85nm7wdu

Nekem azt csinálja hogy el sem éri a tapintót és megáll, visszahúz lemegy lassú előtolással ugyan addig
és kész elvégzettnek tekinti a mérést.

A megoldás hogy beírok egy G43 H1-et és utána elsőre is jól mér.

0g8wwjugu

Köszi, kipróbálom.

96e437jnv

Kedves TBS-TEAM!

Nagyon köszönöm a szaktanácsokat, elindultam a 2. opció irányába.

További szép napot!

Tibor

xdpgbyd4

Sziasztok,

van egy saját építésű CNC-m egyre többet dolgozok vele egyre gyorsabban, sajnos van két hiba ami egyre többször bosszant.
Egy Win10-s laptoppal használom a Mac3-t és egy UC300-s vezérlővel dolgozik a gép.
1; bekapcsolás után nem mindig de elég gyakran, vagy az orsókat nem tudom manuálisan mozgatni vagy a G-codot nem tölti be. Második harmadik újraindításra működik minden.

2; famegmunkálásra használom elsősorban, egyre többször van lépés hibám az eredi USB kábelt(sztem 2.0-s) használtam eddig most rendeltem egy 3.0-st, hátha
Visszavettem a tengelysebességeket, talán azóta nem csinálja...
A kötéseket átnéztem de nem találta semmi gyanúsat.
Megoldhatja a problémámat vagy valami más beállítással lehet a baj?

Köszi előre is István!

peiystyi4

Amire elsőkörben gondolok:
1. az USB nem igazán jó megoldás, érzékeny a zavarokra. Sokan váltottak emiatt ETH vezérlőre.
2. ha nem eredeti a program, sokszor csinál random hibákat.

xdpgbyd4

Köszi a választ mindkét megoldás nem várt beruházást okoz, átgondolom!

Köszi: István

ykwx5fxj9

Üdvözlet Mindenkinek !

Segítség kellene a beállításoknál az LPT portot szeretném használni de a menüben csak COM port jelenik meg .
A programból hiányzik? Hibás a telepítés?

Köszönettel várom szíves segítségeteket.
Üdv
Andras

gsz03b27r

Mach3 utolsó stabil verzió Mach3 letöltése ezt telepítsd.

7ts25kk

Szia!
Nem vagyok profi, de lehet segítség.
Én a saját gépemet is, és a sulis cnc gépeket is xp-s pcről vezéreltem. Azon a gépen semmi más nem volt, nem csatlakozott internetre, a programokat csak én töltöttem rá mindig ugyan arról a pendriveről. Csak az volt a dolga, hogy a MACH 2-t kezelje, de azt satabilan. Erre sem volt alkalmas minden PC, az OCX driver teszt nem minden PC esetében volt jó. Ja, és persze nyomtató porton mentek ki és be a jelek, és az LTP kábel árnyékolt volt, illetve LTP kártyát is használtam, mert stabilabbak így a jelek.
A suliban volt egy Mach2-es vezérlésü faipari CNC, illetve egy fanuc 21 cnc maró és egy sinumeric 840D eszterga. A két utobbi is xp-s pcről ment.

7ts25kk

Ja, és minden frissítés le volt tiltva. Tudom, elavult az XP...

ykwx5fxj9

Köszi
Próbálom
Üdv
Andras