Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

89ieezpdh

Működik minden gomb, a DRO-nál lehet látni, hogy mozognak a tengelyek, de a gép meg sem mozdul.

89ieezpdh

Lehet, hogy bekötési hiba? Vagy befolyásolná az, hogy nem kötöttem rá a vízpompát?

89ieezpdh

Valamint még megemlíteném azt is, hogy miután betöltök egy G kódot és elindítom, a gép elméletben működik, mutatja, hogy éppen holt tart a marókés.

axy5gjjmz

Esetleg egy link a vezérlőről?
A motorok kapnak egyáltalán áramot?

34an0tg9

Milyen oprendszer alatt próbálod?

gsz03b27r

Első amit meg kell nézned az a kommunikációs port mert ami képet
felraktál az az alapbeállítás a Mach3-nál, és szinte biztos nem helyes a beállítás. (Port address) utolsó képed.
Az eszközkezelőben meg kell nézni a kommunikációt és
azt kell beirnod.

4bdy992

Üdv reátok!

Segítségeteket kérném  ! Elsőfokon elméleti és gyakorlati lenne a kérdésem. Készítettem egy faesztergát . A hajtások trapézmenetes orsók, a vezetékek csúszóperselyesek. Kézzel forgatva könnyen jár nem szorul sehol. A hajtások NEMA 34 léptetőmotorok X 2,8Nm Z 6,4 Nm DM556 vezérlővel hajtva 24V-ról.
Win Xp + Mach 3 .
Probléma szinte folyamatosan lépést veszít. Elkészít egy egyszerű munkadarabot és ahogyan kiáll "parkolóra" a rugalmas tengelykapcsolókon feljelölve látszik, hogy szinte minden darabnál mindkét tengely minimálisan "elkúszik".
Mérőórával mérve annyit mozdul amennyit kell.
Milyen módszerrel érdemes nekifogni a hiba kiszűrésének ?
Mint hobbysta örülök mert működik, de működhetne jobban is :-)
Elnézést ha túl amatőrök a kérdések.
Megtisztelő válaszotokat várva :  Robi

axy5gjjmz

"szinte minden darabnál mindkét tengely minimálisan "elkúszik""

"Mérőórával mérve annyit mozdul amennyit kell."

Ezt nem igazán értem.
Lehetne pontosítani?

gsz03b27r

A motorok gyorsítás / lassításáán állítsál mert túl meredek
a felfutás / lefutás
Mach3 leírás tanulmányozd 5.5.2

7snm9r7t

Nekem annó, Tibor45 (Robsy) egy hatvani talin azt javasolta hogy a gyorsjáratot vegyem vissza 60%-ra, bevált!
A gyorsítást, lassítást is vedd le a felére,nem kell egy faesztergán nagy dinamika!

4bdy992

Jog gombbal léptetve 1mm ként pontosan lelépi az előírt értéket. Ha elkészíti a darabot akkor látszik a a több mozgás eredő hibája.

4bdy992

Köszönöm , próbálkozok ha lesz eredmény jelentkezek.

3ztiz2p39

A menet közbeni lépésvesztésnek elég jellegzetes hangja van.

Még mielőtt bármit elállítgatsz nézd meg 3-szor, hogy biztos nem-e a valamelyik tengely csúszik meg a kuplungban.
Jelöld össze a tengelyt a kuplunggal is.

Már nagyon sokan megszívtuk ezt a bagatell hibát.

3ztiz2p39

És az a legbosszantóbb hogy ezt a mechanikus hibát látszólag
 és idólegesen megjavítja gyorsulás visszavétele is.

4bdy992

[#eljen][#eljen]