Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

kgl

Hasonló problémával kűzdöttem én is a 4 tengelyes gépemen ahol az Y-on van mindkét oldalon 1-1 motor.
Az egyik elindult de a másik nem. (igaz nekem DM556 teljesítmény meghajtóim voltak a motorokhoz)
Nekem is TBS-Team segített beállítani. Nálam a két Y motor összekapcsolásával volt a gond.
Te hogyan állítottad be a Slave axis slections menüpontot?
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

f0e7gg4wc

Tisztelt Tagok,

Segítségre szorultam,
Tönkrement a régi plazmavágónk, lecseréltük újra, de ez már pilot gyújtásos, a képen látszik a magasság és a várakozási idő, de ezeket nem tudom módosítani- hol lehetne vagy az m3 hol bújik, hogy abban módosítsam, később indul a plazma mint a régi, és már megy a fej mikor begyújt a plazma,
Előre is köszönöm a hozzászólásokat

Arany János

\Mach3\macros.
A megfelelő mappában.

Arany János

Hamarabb járt a kezem, mint az eszem!
Még a General Config-ban is befolyásolható![#violent][#violent][#violent]

angyanis75

Szia,

Igen a TBS-Team nekem is segített már, köszönet érte!
A motor meghajtóim nekem is DM556-k.
Nekem a portkiosztások nem logikusak az én UC300-Digitaldream vezérlőmben. Én egy 5. tengelyt szerettem volna működésbe hozni. Addig hogy az 'A' motort feltanítottam és beállítottam slaveként azaz 'Y' -hoz, az nem okozott gondot.
Szerintem nem lett volna szükséges de a motor tuningban ugyanazokat a paramétereket állítottam az 'A'-ra mint az 'Y' -ra. A végállásoknál és a homing and limits beállítások megegyeznek a két tengelyhez tartozó beállítások.

f0e7gg4wc

A lyuk magasságot nem találom sehol

TBS-TEAM

Amivel a vágóprogram készűl abban van megadva a vágási-lyukasztási stb... paraméter és az generálódik a G-kodba.
József

Arany János

Ezt nem igazán értem!!!
"lyuk magasság"
General Config-ban a G04-et kipipálod, akkor msec.-ban számolja a várakozási (átlövési) időt, ha nem pipálod akkor sec.-ban számol!
Ha a macro-ba van beleírva, akkor bármi lehet a megoldás!
Én is "egyedi" M3-at használok.
Ugyan ez a kód eddig jól működött?

Arany János

Ha jól értem amit látok, akkor ezek DRO-ban megadható paraméterek.
Nem bizti, hogy a kódban adnák meg.
Ha a jukasztási magasság nem is az átlövési idő valószínűleg a macro-ban van összekapcsolva a DRO-val.
Csak ötletelek![#nemtudom][#nemtudom][#nemtudom]

TBS-TEAM

Ha pl:SheetCam ott minden paraméter a programban adod meg
és a postproc. generálja le a programot.
Nem kell semmilyen +Macro a program futtatáshoz és menet közben pl: akár a magasságba akár a sebességbe bele lehet avatkozni.

József

Arany János

Magasságba-sebességbe igen, be lehet avatkozni a Mach3-ban.
(ha jól látom ez a képrnyő az lenne)
A Mach3 M3 macro csak ennyi: DoSpinCW()
Legalábbis azon a verzión ami nálam feltelepült.
Ez lett "feltuningolva". (fórumos segítséggel)
Várakozik Dro-ban megadott ideig és közben bekapcsolja a plussz gázt a gyorsabb hevítéshez-lyukaszt-lekapcsolja a plussz hevítést-elindul a mozgás.
Így csak a vágási sebességet kell megadnom a kódban, ami anyagvastagság függvénye és viszonylag állandó.
Ha átállok plazmázni, Dro-ban szereplő időt csak átírom nullára-enter és mehet a vágás.

f0e7gg4wc

nálam az m3 ennyi:

Code "G91"

Code "G31 Z-200"  

While IsMoving()

Wend

Code "G1 Z"  &  (GetUserDRO(1003))

While IsMoving()

Wend

DoSpinCW()

Code "G4 P" & (GetUserDRO (1001))

Code "G90"

While IsMoving()

Wend

f0e7gg4wc

már csak a magassággal van a baj, a fej kb 1mm-re van az anyagtól, annál több kellene nem?

f0e7gg4wc

a plazmavágó gép ment tönkre, vettünk új gépet és avval kell összehangolni a mach3-at, eddig úgy ment: elment pozícióba, bekapcsolta a plazmát, megcsinálta a kört, kikapcsolta a plazmát, elment a kövi pozba és így tovább

TBS-TEAM

Milyen programmal generáljátok a plazmavágó G-kodot?
József