Hírek:

Tudnivalók a migrációval kapcsolatban:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a tag neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott tag a régi fórumon nyilatkozik hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
Ha a régi fórumon létező azonosító regisztrációja itt nem kerül jóváhagyásra, annak lehet oka ha a régi fórumon a nyilatkozat nem került elfogadásra. Ilyenkor nem kell újra regisztrálni, a nyilatkozat elfogadása után a regisztráció jóvá lesz hagyva.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Egy futás próbát szerintem megér a levegőben. (Nincs Mach3-mam, de van ingyenes Thread Calculator appom, ami Linuv-cnc esetében korrekt kódot generál, talán a Mach3-hoz generált kódja is használható).
A app ezt dobta:

G00 X13.022 Z1.0;
G76 X16.0 Z-10.0 Q1 P2.0 J0.1 H0.174 I0.0 R14.022 L45 C1.0 B0.02 T0;

Vetesi75

bbalazs

Köszönöm szépen, ez jónak tűnik - levegőben fut, jó irányba megy és több passt ad..
Mindjárt összehasonlítom az ő Wizardja által írt progijával, mi lehetett a különbség.
Megnézem a progit is, amit linkeltél.
Még egyszer köszönöm!
Balázs

Vetesi75

Vigyázz, mert most vettem észre, hogy az idemásolt kód normál M16 belső menethez való.
M16x1-hez ezt írja:
G00 X14.035 Z1.0;
G76 X16.0 Z-10.0 Q1 P1.0 J0.1 H0.095 I0.0 R15.035 L45 C1.0 B0.02 T0;

bbalazs

Köszönöm, egyelőre a levegőben jól ment, ott nem vettem észre hibát, utána műanyagban fog karcolni, csak a végén megyek bronz/alu/acél irányába. De nekem nem is működött, ha már megy valami, akkor ott tudok finomítani.

svejk

Az alábbi régi LPT-s I/O kártyát be tudja valaki azonosítani?

svejk

Szóval ezt:

Pali79

svejk

Aha, Azt hiszem meg van, de van ennek valahol részletesebb leírása?
Tudom, hogy egyszerű de a kártya elég messze van tőlem és jó lenne képbe kerülni mire odamegyek.

Pali79

Ettől a képtől részletesebb leírást nemigen fogsz találni.
Mi lenne a kérdés?

svejk

A be és kimenetek konkrét elektromos kialakítása érdekelt volna.
Ùgy látom van ott egy csomó ellenállás fel vagy lehúzónak.

Pali79

Nem biztos, hogy teljesen ez, de eléggé hasonlít.

svejk

Nem-nem, a panelen nincsenek optok, viszont vannak schmitt triggerek.

Mindegy, nem létfontosságú, majd kisilabizálom a helyszínen.

vjxy4wmi

Kedves Fórumtársak!

Szükségem lenne a valaha még létezett Screen4 szoftverre. Ha valaki megosztaná velem saját példányát, azt nagyon szépen megköszönném.

Derűs napot; Tambi.

TBS-TEAM

József