Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

d05ixchbw

Nincs licens benne.
Demoban csak 500 sorig működik.
Ha van licensed akkor frissítsd be és újra jó lesz. Lehet valami winfos frissítés kinyirta

wvs6cpz09

Ha eddig valóban jól működött, akkor rendelkezel a Mach1Lic.dat licensz fájl-al, ami a frissítéskor/újra telepítéskor nem került be a Mach3 mappába.

Másold be és indítsd újra. Menni fog, de nélküle csak maximum 500 sort kezel a demo verzió.

nndr6mj9p

Köszi!  Megpróbálom remélem csak ennyi lesz a gond

nndr6mj9p

Köszi!  Megpróbálom remélem csak ennyi lesz a gond

xdpgbyd4

Sziasztok,

segítségeteket szeretném kérni, van egy saját építésű cnc-m, egy UC300 Digitaldream vezérlővel. Eddig 4 tengelyt hajtottam vele úgy hogy az A tengely az Y-l volt slaveben. Vettem itt a fórumon egy Nema17-t gondoltam, kiegészítem a szettem egy rotációs tengellyel. Sajnos gondban vagyok, találkozott már valaki ilyen kombóval? A portbeállításoknál csúszhatok el?
Amennyiben B tengelyként akarom üzemeltetni a motortuning menüben aktív a B tengely, állítani is tudom de nem bírom mozgásra venni.
Ha felcserélem a Z tengellyel akkor szépen mozog, tehát a motor és a kábelezés elvileg jó!
Fel kellene cserélnem a Slavevel?
Pillantsatok rá a beállításaimra lszi

Köszönöm István

gsz03b27r

Hány tengelyes változatod van?

xdpgbyd4

elméletileg hatosként vettem!
Most megpróbáltam hogy slave-ként ráteszem az X tengelyre, úgy sem akart mozdulni.

gsz03b27r

A PDF ezt a beállítást hozza.

xdpgbyd4

sajnos nem működik vele?
ha nem jutok előre, mi lehet a hátránya ha a két Y tengelyi motort egy kimenetről vezérlem és nem slaveként és a jelenlegi 'A' tengelyportom így felszabadulhat?!
Nagy badarság?

gsz03b27r

Nem járható megoldás.
Mivel a két tengely nincs fizikai kapcsolatban, (pl:Y tengelyen van 2 motor)ezért bármikor elmozdulhat egymáshoz képest és a derékszögesség elmegy X-Y között akár addig, hogy kereszben megszorul az egész híd.
Bekapcsoláskor a Home pozició keresésekor mindig egyszerre kezd az Y két tengely motor, de mikor az első eléri a kapcsolót (kettévállik a vezérlés lépés/irány) és felfut rá megáll és vissza irányba indul míg le nem lép a kapcsolóról, miközben a másik motor még a kapcsoló irányába halad és ha eléri ua. ismétlődik mint az elábbi motorral.
Az Y tengely két Home kapcsoló helyzete határozza meg a derékszöget az X-hez képest.

gsz03b27r

A következőket be kell állítani:
Motor kimenet konfig.
Motor tuning.
Generál konfig. (példa az A a forgó csak azt kell kikpipálni.)
Tolpach konfig.

xdpgbyd4

sajnos nem működik így sem, valami külföldi fórumon is találtam hasonló problémával küzdő kollégát.
Megpróbálok írni a gyártónak...

Amúgy, Józsi nagyon köszönöm a fáradozásodat!

gsz03b27r

A Mach3 nem mindig felhasználóbarát, főleg nagy változtatásoknál.
Uninstalláld le, töröld a Mac3 könyvtárat, ujraindit, majd telepísd újra
az alapoktól konfiguráld, hogy 5 tengely legyen.

xdpgbyd4

köszi! Hétvégén megpróbálom!

xdpgbyd4

Hát megpróbáltam,...mindent is, nem működött!
Találtam régi fórumokat más is küzdött ezzel....
egyet megpróbálok még a héten, a legújabb dll-t teszem fel(jah.. csak most esete találtam meg)
valami a portbeállításaimmal van, akármit teszek a B-től hátrafelé nem működik.
Engedélyeztem a 2-s portot is de úgy sem.
Lehet be kell valamikor ruháznom egy másik vezérlőre ha nagyon elöltetnem ezt a forgó tengelyt.
Amúgy a 4-l szépen dolgozik.