Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

gzzt2iibx

Üdv Mindenkinek!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Mach3-ban hogyan lehet beállítani a JOG növekményes előtolási sebességét fixen, hogy a következő bekapcsoláskor is azzal menjen. Jelenleg mindig 6mm/min, ha a programban átállítom természetesen működik, de a következő indításnál ismét 6mm/min. Köszi előre is a segítséget.

Miki2

A General config-ban bekell állítani az alapsebességet.
Nálam ez F200.

gzzt2iibx

Köszönöm a választ. Kipróbálom és jelzem mi a fejlemény.

gzzt2iibx

Tökéletesen működik, köszönöm a segítséget.

gzzt2iibx

Egy seprűnyelet kellene kifúrnom a 4.tengelyen amely egy eszterga tokmány, vele szemben egy szegnyereg amiben benne van egy fúrótokmány. A 4. tengelyt kellene megforgatnom folyamatosan, valamint a forgási sebességet beállítani ezt milyen paranccsal tudom megtenni.
Köszi a segítséget!

Miki2

A 4. tengely fordulatszáma elvileg elég alacsony a fa fúrásához.
Ha még sincs más megoldás, a 4. tengelyt vezérlő pin számát írd be a főorsó sorába.
Ha eddig volt főorsó vezérlésed, azt meg kell szüntetni.

gzzt2iibx

Nem létezik olyan G kód sor hogy az A tengelyt folyamatosan forgassa? Valamint az előtolási sebességet beállítsam G kóddal?

Miki2

Sajnos nincs ilye G kód.
A leírt átállítással a 4. tengely folyamatos forgatása M3-al indít ható.
És megmarad a progra szerinti mozgathatósága is.
Viszont a főorsót csak egy makróval lehet indítani egy relével.
A főorsó fordulatszámát csak potméterrel lehet szabályozni.

s2k5ycubj

Erre valók a ciklusok.
A közös mozgásokat le kell írni G90 módban és megadni, hogy hányszor hajtsa végre.
Az előtolási és egyéb mozgási paraméterekkel természetesen.
Ennek persze az előkészületét és a befejezését is le kell programozni.

s2k5ycubj

Karácsony Sándor

Üdv Mindenkinek!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Mach3-ban hogyan lehet beállítani a feedrate folyamatos változtatását pl. az áram függvényében.EDM-et szikraforgácsolást szeretnék próbálgatni. Arra gondoltam ,hogy  a huzalon folyó áramot figyelem és az előtolást változtatom .Ha a G-kód  x,y értéke kb. 2-5 század mm lépésekben változik soronként akkor soronként beolvassa a feedrate értéket ,ami a pillanatnyi áram értékével arányos lenne.(Egyenest,kört minden mozgást is meg kell szaggatnom pár század mm szakaszokra).Persze soha életemben nem láttam olyat se aki ilyet látott volna.
Minden építőjellegű gondolatot szívesen látok.Köszi.

2am4nwzib

Üdv!
Én pont fordítva csinálnám ; constant feedrate g-codban és a
 huzalon folyó áramot és a huzal sebességet változtatni .
miért is? kissebb a reakciós ideje.

Karácsony Sándor

Valóban egyszerűbb és nem kell a G-kódot variálni sem.
Sikerült építened ilyen gépet? Eredmény?
Csak úgy gondolkodtam rajta, piszok szívós anyagot megmunkálni gyenge mechanikával( álom) persze csigatempóval.
A fix huzal elkopik v. beleég az agyagba? A kezdet-kezdetén nem csévélgetném ha nem kell.

e37a4y39

Sziasztok . S.O.S kellene valaki aki Székesfehérváron
aki némi vasmagért segítene összelőni egy mach3 esztergát . Kompletten
lett véve ,a mechanika  szétszedve letakarítva , hézagolva ,
kopott alkatrészek cserélve . A főmotor kapott egy frekiváltót amit be kellene kötni és beállítani , stb . Ez egy elektromos motorépítő , fejlesztő
startup csapat . Saját alkatrészeket szeretnének gyártani pl: kerékagy , lánckerék , stb . Ha lenne valaki aki $ ellenében segítene az mielőbb lőjön
emailt , a baczako1970- kukac- gmail-pont - com-ra . Vagy hívja a nulla hat húsz 452 ötven kettő 74 - et .
Kösz .

d4dep08cf

Sziasztok!

Használ valaki XHC Ethernet vezérlőt?
Első CNC-met építem, de a marómotort nem tudom forgásra bírni. Nem kapcsolja a 0-10V mellé a forgásirányt. Egyelőre MDI-ban próbálom indítani, de hiába. Ha a plugin config menüben, a kimenetet kézzel kapcsolom, akkor a kimenet működik. Port confignál engedélyezve van az 1-es kimenet, Spindle configba nincs letiltva a relés vezérlés és a PWM engedélyezve.[#conf]