Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

hostya

"A Mach3 alaplapon..."[#nemtudom]

-Mach3 alaplap (mint olyan) nem létezik.

-A Mach3 az egy szoftwer(program)..
-Az alaplap meg egy hardwer... (esetedben egy vezérlő kártya, vagy panel..)

A vezérlőkön a GND a negatív(-), a 24V meg a pozitív(+). Hacsak más jelölést(is) nem alkalmaz a vezérlő gyártója..

Jó lenne egy (értékelhető) fotó a vezérlőről hogy érdemben is segíteni tudjunk. [#integet2]

dezsoe

Nem is hinnéd, hogy milyen sok hardver van, aminek Mach3 nevet adtak. Általában azért, hogy el lehessen adni, mert egyébként nem képvisel értéket. Láttam már kézikeréktől a leválasztókártyán keresztül USB-s mozgásvezérlőig mindenféle vackot Mach3 néven. :)

ezsolt74

Ez a vezérlő.

ezsolt74

CNC esztergához lesz, már bedobozoltam, a tápegységet, az X és Z motorokat rákötöttem, kell még rákötnöm valamit (vészkapcsolót) hogy ki tudjam a motorokat próbálni?
Úgy tudom hogy a végálláskapcsolók nem feltétlenül szűkségesek az indításhoz, (persze lesznek rajta végálláskapcsolók is de ez még csak próba lesz ).

hostya

"..kell még rákötnöm valamit (vészkapcsolót) hogy ki tudjam a motorokat próbálni?"

A vészkapcsolót AJÁNLOTT bekötni, de ha nem kötöd be akkor is kipróbálható...
A Mach3 képernyőn kikapcsolható a "vészSTOP"..

"Úgy tudom hogy a végálláskapcsolók nem feltétlenül szűkségesek az indításhoz..."

Az indításhoz nem szükséges, de a későbbiekben AJÁNLOTT ezeknek is a bekötése.

ezsolt74

Most még nincsenek felszerelve a motorok, csak megmozgatni szeretném. Persze lesz rajta vészstop, és végállás kapcsolók is.
Köszönöm az infót.

ezsolt74

Teszteltem, de VB failure hibaüzenetet ad. A motorokon van tartóáram. Lehet hogy rosszul telepítettem, mert elfelejtettem újraindítani a számítógépet telepítés után (persze ezt csak utólag olvastam a neten).
Uninstall után újratelepítettem, majd újraindítottam, de ezek után se megy, ugyanúgy VB failure a hibaüzenet.

ezsolt74

Most próbáltam újra.
Csatlakoztattam hozzá a Mac3 joystick-ot, most nem ír ki hibaüzenetet, látszólag működik, de a motorok nem mozdulnak, csak tartóáramon vannak(nem melegednek).
Gondolom valamit nem pipáltam be vagy ki.
Azt hiszem meg kell néznem néhány videót a Mach3 beállításáról
A motorokat e szerint kötöttem be, természetesem megnéztem hogy párban vannak-e.

Miki2

Létezik a Mach3-nak magyar nyelvű leírása.
Abban minden pontosan le van írva, mit hogyan kell beállítani.

Miki2

Még valami.
A kártyához bizonyára adtak valamilyen plagin-t.
Ezt a telepítés után engedélyezni kell, hogy működjön.

ezsolt74

Köszi. igen ez hiányzott, azért nem működött.
Már működnek a motorok.

9hj8tmnbi

Sziasztok van valakinek machhoz ilyen kezi vezerlo?

nj246gf2z

Üdv! Mach3 plazmavágó felület.
Amatőr kérdés:
Hogyan tudom azt beállítani, hogy pl.:
van egy 1000*2000mm es lemez a gépre felhelyezve "Ferdén", mondjuk van egy lézer point a gépen, a lemez sarkánál nullázok, majd mondjuk 500mm odébb szintén keresem a lemez élét és ott is mentek. így lehet menteni a koordinátát a lemezhez? Ez lenne a G54 mentése?

Miki2

G68/G69 Koordinátarendszer elforgatása.

Megtalálod a Mach3 magyar nyelvü gépkönyvében a 126. oldalon.

nj246gf2z

Nagyon köszönöm! Kipróbáltam, a szöget nekem kell megadnom.