Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

frkdv6dyr

Sziasztok,

Kellene egy kis segítség, mert hiába próbálkozom nem jön össze

a gép:
- RPi 4b 8GB + win10
- AXBB-E (CncDrive)
- Mach3 utolsó verzió

Az AXB-E  port3 10-11 a két bemenet (A és B). A plugin control mutatja ha forgatom a kézikereket, de maga a program ezenkívül nem érzékeli. Az MPG1 beállítása is ugyan ez, szóval mennie kellene. Használtam a vezérlő más portjait is és azok simán működnek, szóval nem a vezérlővel van a gond. A sejtésem az, hogy itt belső szoftveres illesztésre lenne szükség (brain) talán.

A project célja, hogy szemléltessem a RaspberryPi használhatóságát, ami eddig sikeres is volt mert bármilyen megírt Gcode lefut a rendszeren hibátlanul, így azt is feltételezem, hogy nem a számítógép típusa ami ezt a gondot okozza.

Miki2

Szervusz!
Nekem az a tapasztalatom, hogy a hobby gépépítők által ritkán
használt beállításoknál ezekkel a vezérlőkkel gondok adódnak.
Én esztergánál tapasztaltam működési rendellenességet a
 Mach3>UC300ETH-5LPT kombinációnál.
Szerintem a működtető plagin lehet a bűnös.

s4bkvprb

Sziasztok!

Megpróbálom itt is hátha. Építettem egy gépet, amit mach3 vezérelt. Elköltöztünk és állt a gép 2 évet. A számítógép indításakor voltak problémák, így újra kellett telepítsem a Windows 7-t(32-bit). Feltelepítettem minden drivert a géphez,
majd elkezdtem a Mach3 telepítését. Feltelepített mindent sikeresen, vagyis azt írta. Telepítés után a gép újraindítva! Az eszközkezelőbe a Mach3 X Pulsing Engine alatti driver kérdőjeles. Próbáltam, hogy törlöm majd kézzel(ahogy a leírásában is benne van) telpítem, de így is az a helyzet. Frissítésnél csak azt írja, hogy naprakész. Maga a gépezetet tudom használni arduino alatt, így azt a hibarészt kizárnám. Tudna ebben valaki segíteni, ötletet adni?

Csatolom az illesztőkártyát ill, egy lementett képet a hibáról.

Előre is köszönöm!

D.Laci

A BIOS-ban engedélyezve van az LPT port?
Az eszközkezelőben és a Mach3-ban megegyezik az LPT port címe?

s4bkvprb

Igen engedélyezve van, diagnosis fülön még a LPT lábakon látszik is, ha benyomom a vészkapcsolót vagy valamelyik végállás kapcsolót. Ha az "input signals" menübe belépek és az "automated setup..." gomb alatt kerestetem a bejövő jeleket, ami rá van kötve mind megtalálja. De a motorokat vezérelni nem akarja. Ez egy lézer gravírozó is egyben amit arduinoról vezérelek. Ha arduról átkötöm mach3-ra, tartanak a motorok, de ahogy elindítom a Mach3 programot rögtön elengedi az összeset. (léptető motorok) Ezzel előtte nem volt gond, simán tudtam váltogatni.

svejk

Rég használtam...
Szűz telepítés, licence rendben.

Van a varázslók közt egy Circular bolt pattern nevű.

Azt írja nekem mentéskor, hogy: Error on line 27, Type Mismatch.
Persze kódot sem generál.

Mi a szöszt kell beállítani, hogy meggyógyuljon?

svejk

Több verzióval is ugyan ezt kapom.
Win7 64 bit a PC, de csak mint CAM progit akartam használni ezt a funkciót.

svejk

Ehhh... már elfelejtettem. [#falbav]
CommaToDecimal.reg futtatása a megoldás, mint sok minden másra a Mach3-nál.

Autotec1

Sziasztok menetvágásnál a kúposság megadása milyen elven működik?
Npt 1" menetet kellene vágnom

gabi

Szia
Ha jól emlékszem 1:16 a kúpossága a csőmeneteknek

Autotec1

Igen, de hogy adod meg? 1fok 47 percet

vadember

1fok 47 perc = 1,783 fok (tizedes törttel megadva kell beírni). De lehet, hogy a félkúpszöget kell beírnod. Erre már nrm emlékszem.

Miki2

Vigyázz!
A MACH3 a kúpos menet vágásánál nem jól számol.
Nem jó a programban a kúp számítási metódusa.

Autotec1

Kúpszög sikerült de a menetemelkedés az nem
2.2..... helyett 1.75 lett

Miki2

Én a colos meneteknél így szoktam megadni a P értékét:
P[25.4/11]
Ez 11 menet 1"-ban.