Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Autotec1

Probléma megoldódott, nincs bekötve a főorsó jeladó

Miki2

Öreg hiba...

ab

Talán inkább mach3 topikba illő kérdés...

Pokeys57E mozgásvezérlő pluginnal kiegészített mach3 Version R3.043.062 programmal próbálkozom. Windows 10 x64 rendszer.
Nem működik a billentyűzetről történő mozgatás, illetve MDI módban kiadott pl. G0 X100. parancs végrehajtás. Kipróbáltam már sima "printer" módban is, pokeys plugin nélkül. Ott sem működik. Próbáltam gyorsbillentyűt újra konfigurálni, de nem reagál rá. A "tab" gombbal behozható mpg-vel tudok mozgatni egér segítségével.
Találkoztatok már ilyennel? Mi a megoldás?
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

hostya

A pokeys plugint nem ismerem, de ha anélkül is rossz a rendszer, akkor...

1. A Mach3 Win xp oprendszer alatt érzi jól magát.
2. Működik Win7 32bit alatt is, de Win7 64bit alatt már sok hülyeséget csinál..
3. A Win10 meg már biztosan sok  neki..

Javaslom hogy olyan gépen futtasd amin Win xp vagy Win7 32bites oprendszer van.

D.Laci

Mach3 win10 x64 not supported.

dtb

A Win10-nél van két varázs-szó...
Jobb klikk, Futtatás Rendszergazdaként: Igy a program "közvetlenül" hozzáfér a hardverhez.
Jobb klikk -> Tulajdonságok, Kompatibilis mód-> XP SP3
Ha ezekkel sem sikerül, és a BIOS paralell port settings-eket is végigpróbáltad már, akkor más alaplappal próbálkozz, vagy PCI kártyás LPT porttal.

ab

https://www.machsupport.com/software/mach3/

Requirements if using an external motion device for machine control:
An appropriate external motion controller
(options can be found on the Plugins page)
Desktop or Laptop with Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, and Windows 10.
1Ghz CPU
512MB RAM
Video Card with 32MB RAM
(Large G-code files, especially 3D files will require a video card with 512MB RAM or higher)

Ez alapján gondoltam, hogy jó lesz windows 10-zel is. Mindjárt próbálom windows 7 x86-tal. Köszönöm!

dtb

...ja, hogy ez nem is LPT portos! Akkor ezt rendesen benéztem, bocs! [#csodalk] Viszont a kompatibilis módnak attól még működnie kellene.

ab

Én rontottam el. Mivel friss telepítés volt és a mozgásvezérlő miatt nem kellett beállítani step/dir pineket, így a tengelyek engedélyezése is kimaradt. Engedélyezve, windows 10 x64 alól is tökéletesen működik a rendszer. Legalábbis ezzel a pokeys57E-vel.
Köszönöm a segítségeteket!

Autotec1

Jozs

Tegnap elég jól megszívatott a Mach3.
Bútorlapot martam ( 4 -es 4 élű maró, 15e körüli fordulat ) és elkezdett füstölni az anyag. Nosza gondoltam gyorsan feljebb tolom az előtolást ( FRO, Feed Rate Override ) hátha az megoldja, csak éppen nem ment feljebb. Pedig már többször használtam ezt a funkciót. Kénytelen voltam megszakítani a marást.
Utánakeresgettem a topicban és találtam néhány tippet, majd kipróbálom.
Kellemetlen élmény volt.

ra8nsmk6w

Előtolást inkább fel vagy a fordulatot le. Ha már megégetted a marót is, akkor csere.

ra8nsmk6w

A négy élű maró az egyáltalán nem erre való

Jozs

Menet közben a maró fordulatszámát körülményes állítani ( Kress ), ezért akartam az előtolással játszani.
2 élű maróm van még, gondolom az még rosszabb lenne abból a szempontból, hogy a bútorlap kemény bevonórétegét csúnyán felszaggatná.

xw0ctukzy

a tapasztalat azt mutatja hogy egy négyélü maró ilyen megmunkálásra nemigazán alkalmas.
Laminált anyagoknál inkább kétélü: spirál, forditott spirál, up-down cut, illetve egyenes. anyagminőség szempontjából DIA a legjobb bár 4mm átmérőben még nem láttam.