Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Nincs hangszóró a gépemen, így nem értem pontosan mi a problémád?
Kicsit kesze-kusza az a kód.
Tedd fel ide a kódot, hogy átlehessen nézni.

Az M47 minek bele ha az első sorban megadod a darabszámot, így végtelen lesz.

j3cx5jtk6

Nem lehet végtelen sem. Meg kell tudni állni 100-200 darabjával.

Közben segítettem egy brain- el rajtam.

Sajnos még nem volt időm kiprobálni .... vannak bajok

ht0cjk58i

Üdv Urak.
Olyan problémám lenne, szeretnék egy külső jelre pause funkciót elérni( mintha billentyű emulatorról kapne egy külső gombon utasítást). Ha jól tudom az oem-et kell beállítani mind az input fülön és a system hotkeysnél. Viszont így sehogy se működik.Valószínű valamit nem jól csinálok. Köszönöm előre is.

TBS-TEAM

Elküldtem a programot [#kacsint]
Tesztelve működik. [#law]
Kapcsolási rajzzal.
József

TBS-TEAM

Küldtem infót mail-ba. [#vigyor0]
József

Autotec1

sziasztok
most ismerkedek a Mac3- al
problémám, hogy eszterga módban a mentvágás wizzardba nem tudok menetemelkedést írni(vagyis tudok, csak törli)
minden más adatot elfogad
mi lehet  a probléma?

9pk59nuy

A varázsló ellenőrzi a fordulatot, az előtolási értékeket, és ha azok nem megfelelőek, akkor nem engedi a végrehajtást.

Nem érdemes a varázslóval dolgozni, mert semmi előnye sincs a G76 sorral szemben. A G76 sort egy perc alatt beírod és nincs vele semmi probléma, a gép végrehajtja az utasítást.

Ha egy program nem csak menetvágást tartalmaz, akkor a G76 sor után feltétlenül vissza kell állni idő alapú előtolásra, hogy a G76 előtti előtolási értékek legyenek érvényben a program további részében.

Miki2

Én esztergálásnál mindig a G95 fordulat/mm előtolást használom.
Eszembe nem jutott volna a marásnál használatos mm/perc értékben megadni az előtolás értékét.
Normál éles menetnél kizárólag a G76-ot használom.
Trapéz menetet az általam írt szélesmenet.tap programmal készítem. Ezzel lehet csigatengelyt, vagy fűrész menetet is készíteni.
Előnye, hogy a késprofil kisebb lehet a névleges méretnél, és a szöge is kisebb lehet. Így nem vág teljes felületen a kés oldala.
A könyvtáramban megtalálható már vagy 4-5 éve.
Ehez hasonló van a Béni honlapján is.

Miki2

Most nézem, hogy már nyolc éve elérhető a program.

KoLa

Szia Miki!
A Mach3-nál g95 előtolásmódban, ha áll a főorsó elindul az előtolás Nálad?
Nekem mintha rossz emlékeim lennének erről...

Autotec1

mach4 hobby, vagy indrustrial-t használ valaki?

ht0cjk58i

Szervusz. Köszönöm szépen a segítséget!

Miki2

Szia!
Csak ma volt időm megnézni.
Sajnos igazad van, a főorsó elindulása nélkül is elindúl az előtolás.
A LinuxCNC-nél ez nem fordul elő?

000000000

Minden elindul (LinuxCNC, Mach3, UCCNC...) a főorsó indulás nélkül ha úgy van építve a gép, mer a szoftvere nem tudja hogy a főorsó forog vagy nem, legalább is nem magától.

A g-kód (M3 és M4) indítja a főorsót, de neked kell biztosítani hogy igazán elindult, a szoftver nem tudja azt ellenőrizni ha nem úgy van a géped csinálva hogy ne tudja.

Miki2

Talán az indításkor az index jel figyelésével, esetleg más módon? De hogyan?