Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

vc886isf9

Sziasztok!

A kérdésem az volna, hogy a mach3 futtatható-e biztonságosan xp-től frisebb rendszerekben?

TBS-TEAM

József

yji2a0wv

Tisztelt Forumtarsak.

Vásároltam egy lasert.100w synrad laser,1300x1900 asztal.
MAC3 vezérlés.A vezérlés beállításainak finomításához keresek szakembert.Szeretném úgy átalakítani a gépet,hogy külső munkaterületen ugyanez a mechanika kiegészítve egy lineáris tengellyel és motorral,valamint "Z" tengellyel,egy plazmavágót üzemeltessen.A belső védett dobozban a lézer,mellette nyitott asztalon a plazma.
Most a lézer van soron.Működik,de a sebesség beállítások nem megfelelőek.(lassú)
A gép BP.Kőbányán van az Éptek területén.
Ármegjelölés,vagy óradíj?
Köszönöm.
István

frkdv6dyr

Azoknak akik szintén hisznek a Raspberry Pi-ben egy jó hír [#kacsint]

Sikerült a mai nap folyamán integrálni a RPI-re úgy a win10-et, hogy azon el fut a Mach3 és .... AXBB-E ethernet motion controller and breakout board combined controller [#taps]

svejk

Kérlek, ismertess meg bennünket az előnyeivel!

frkdv6dyr

Kicsi [#nyes] és egy teljes értékű gép. Először csak linux alapon használtam, az OctoPrint futott rajta, hogy támogassam a 3D printert online eléréssel. Később kezdtem utánna olvasni és nagyon hasznosnak találtam cél gép építésére.

Linux vagy Win10 futtatható rajta

Linux alatt ténylegesen teljes értékű gép 4K HDMI, USB2 és USB3, Wifi, Bluetooth, Ethernet, audio kimenet és itt a lényeg szabadin programozható GPIO vagy gyárilag dedikált I2C, SPI, UART stb.

Win10 alatt sajna még nem ilyen jó a helyzet, viszont "ipari" felhasználásra alkalmas mert az összes lényeges szolgáltatás elérhető. Itt is szabadon felhasználhatóak a GPIO portok vagy azokon keresztül a dedikált szolgáltatások.

frkdv6dyr

És azt el is felejtettem említeni, hogy 10-15W a fogyasztása, azaz 5V 3A az igénye, de elfut 2A-n is ha nem hajtod a procit[#nyes] ez is tapasztalat, mert eleinte nem volt erősebb USB-s töltőm. De mint ahogyan kezdtem az előző hozzászólásomban, kicsi [#eplus2] brutálisan kicsi a régi ATX házas gépemhez képest. Sőt, még a motorvezérlőnél is kissebb. Így a gép simán belefér a vezérlő dobozba.

Még vannak ötleteim a GPIO portok használatára is. Szereztem egy kicsi szünetmentes tápot, így a 12V-os akksiról egy StepDown Dc-Dc konverterrel simán tudom használni órákig.

Az ötlet:
- érzékelni a hálózatot
- hálózat kiesés esetén macro indul, befejezi a gép az utolsó mozzanatot, kicsit hátrébb áll és pause
- GPIO-n keresztül eszterga kikapcs, kivéve a RPI ami tartja a pozíciót pause állapotban
- hálózat figyelés
- ha stabil a hálózat, azaz 1 perc alatt nem ment el újra, eszterga bekapcsol
- macro2 indítása, főorsó indítása-adott utolsó fordulaton, ha stabil vissza áll a kés az utolsó pozícióba
- G kód futtatása tovább

Nos ezt egy sima asztalival nehéz megoldani, mert sokat fogyaszt. Pár percig tudná tartani magát, de utánna veszne minden.

És ez még csak egy ötlet[#nyes]

GPeti1977

Létezik használtan olyan laptop amin párhuzamos port van és  legalább a win7 fut rajta? Mach3-hoz, arduinohoz, plc programozáshoz kellene.

TBS-TEAM

József

ebalint

Sok féle lehet.
 Ha nincs rajta párhuzamos port, akkor lehet kapni dokkolót.

Nekem is ilyen összeállításban van.

Vmilyen Dell, ha igaz, 6340.

ebalint

A vmilyen pontosan : Latitude E4300

Nekem eddig jó volt, Mach -ot nem használok.

bwxxehkp

Sziasztok!
Kecskemét környékéről keresek olyan embert aki vállal Mach3 program alapjainak oktatását.

xa65b5c78

Kedves Tagok!
Valaki tudna abban segíteni, hogy miután betöltök egy programot a mach 3-ba, és indítom, a mach3 generál egy ráálló pályát az induló pozícióba. Ezt lehet valahol konfigurálni? Mivel legtöbb esetben a munkadarabon keresztül szeretné ezt az utat megtenni. (A Gkód nem tartalmazza ezt a pályát, a biztonsági magasság is jól van beállítva) Ha újra rakom a mach3-at, megoldódik a probléma egy pár alkalomra, viszont azután ismét össze vissza akar ráállni. Továbbá amikor végez a programmal, elindul kifelé, és rá is fut a végállásra, zéró pontot elveszítve. Előre is köszönöm a segítséget.

2am4nwzib

,,Mach 3 kézikönyv,, itt
tanulmányozását  javaslom.

Szedlay Pál

Ha valaki tudja miért van és mit lehet tenni ellene akkor kérem írja meg.

Egy elég hosszú marópálya esetén a : "mach3 driver watchdog triggered"  hibát adja és villog a RESET gomb.

Ezt aktiválva el is indul a marás, de jól elrontja az egészet futás közben.
Nem vét nagy hibákat de ahhoz pont elég, hogy használhatatlan legyen a munkadarab.
A fórumokon azt írják 1MHz alatti gépek nem bírják a nagyobb fájlokat, de ez 2,3MHz XP-n fut 13 éve hibátlanul, de ez a hiba nagyobb fájloknál kifejezetten idegesítő.
Nyilván szét lehet darabolni a programot rövidebbekre, de hátha van más megoldás is.
Ha valaki tudná kérem írja le.

Köszönöm.