Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Melyik az a vírusirtó vagy tűzfal, amelyik a printer portot védi? [#falbav]

2am4nwzib

machsupport.com forum
Jeff_:
A legvalószínűbb ok az, hogy a tűzfal blokkolja a kommunikációt. Engedélyeznie kell mind a konfigurálót, mind a mach3 a tűzfalon. Továbbá, ha van egy újabb számítógépe Gigabit Ethernet porttal, akkor képes ,,automatikus átkapcsolásra"

dezsoe

Ez nem a printer portról szól, hanem az ethernetről. Bár azzal kapcsolatban is egy tévhitre alapoz, de ez jelenleg teljesen mindegy, mert a printer portnak kéne működni. Az pedig akkor fog leghamarabb működni, ha az illesztőprogramja rendesen fel lesz telepítve.

b0zebwk2g

Mach3-ra tettem rá a lézert (5W gravírozáshoz). PWM működik rendesen. (lézer ereje  állítható a beállított fordulatszámmal)
Viszont van egy zavaró tényező: amikor a program az egyik fordulatról vált a másikra, az előtolás megáll egy pillanatra:
Y29        S50
Y29.667    S81
Y30        S123
Y30.333    S100
Y31        S85
minden egyes sornál az Y tengely megtorpan egy pillanatra.
Sehol nem találom, hogyan lehetne a Mach3-ban beállítani, hogy folyamatos legyen az előtolás.
Van valakinek tapasztalata? Megoldása?

TBS-TEAM

A felpörgési és lassúlási paramétert kell 0 vagy 0 közelire venni.

József

b0zebwk2g

Ez az érték 0-án van. Ha jól emlékszem idáig is így használtam. Csak forgácsolásnál nem programból állítottam fordulatszámot hanem kézzel a frekiváltón.
Ez a probléma csak most jött elő, hogy a lézer szeretném vezérelni.
Ha kiveszem a fordulatszám értékeket simán végigmegy az útvonalon.

TBS-TEAM

A kernel speed bekorlátozza a kiadható imulzusok számát.
A PWM szabályzással meg abból csípsz le.
Álisd fel a maximunra emlékeim szerint az utolsó verziók tudnak 100Khz-et. A számítógép procinak tudnia is kell kezelni.
József

000000000

Privátban megírtam a bemérő teszt G kód javaslatomat. Ennek az eredménye eldönt majd mindent.

b0zebwk2g

Köszönöm az öteleteket. Már én is arra gyanakszom, hogy a gép lassú. A tesztet elvégzem és visszajelzek.
A gyereknek van egy frankó I3-as gépe, de nincs rajta párhuzamos port, úgy hogy szereznem kell valamit.

TBS-TEAM

Egy Core II duo már bőven elég nem kell híperszuper gép.
A kernel sebességet itt állísd be. a maxra.
Úgyis csak annyival megy amit a Proci tud.
Azt meg megnézed a diagnosztika fülön láthatod a frekvenciát amit tart a proci.

József

b0zebwk2g

Ezek az adatok:
CPU speed: 2925
Pulse Freq: 96126
Lásd fotó.

TBS-TEAM

Ezzel mennie kell ha nem a csillagos ég a motorok lépsei/mm
József

ezsolt74

Én nemrég rendeltem egy Mach3 usb-s vezérlőkártyát, gondolom ez ugyanaz mint a párhuzamos portos.

c2hx7aev8

Sziasztok!Lenne pár kérdésem,hátha valaki tud rá válaszolni:
1.a G0-ás mondatok F1000/perc-el mennek,miközben a G1,G2 és G3 mondatok pl 2500mm/perc-el.Hol tudnánk átállítani a G0 előtolási értékét?

2.A Munkadarab kordináta rendszert  ki lehet tenni a képernyőre?(pl G54 vagy G59)

3.Ki lehet tenni a maradék utat a képernyőre?(maradék út alatt azt értem,hogy a végpontig hátralévő távolság)

Köszönöm a válaszokat!

2am4nwzib

1) Az F értéket a CAM-ban érdemes beállítani
2) A Mach3-ban a G54(work offset)beállított kordináta látható,
szimultán G54......G59 nem lehetséges.
3) szerszámpálya látható a Mach-ban , hátralévő távolság (m.mm)értelmetlen szerintem ,legfeljebb a hátralévő idő!