Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

9pk59nuy

Ha nem elég jó a szinkron, akkor keress meg privátban.

Miki2

Üdvözlet fórumtársak!
Szeretném megkérdezni, van-e tapasztalata valakinek a Mach3
programban a két oldali (Slave) AC szervo motoros hajtásával kaocsolatban.
Régebben próbálkoztam léptető motorokkal, az nem igazán működött úgy, ahogyan vártam.
Köszönöm a válaszokat.

2f428kduf

Szerintem így sem fog menni. Ha valamelyik késik, már be is szorul. Annak idején nagyon okos akartam lenni, a motorok biztos egyforma jelet kaptak, mégis be-be szorult az Y tengely. Végül, összekötöttem a 2 tengelyt egy bordás-szíjjal, de akkor már nem is kellett a 2 motor.

Miki2

Annak idején a léptető motorokkal én is ezt a megoldást választottam.
Most, ha lehet elkerülném a fogaslécet. Viszont egy 3 m-es golyós orsónál más gondok merülnek fel.
Pláne, ha a gép 2.5 m széles lesz.

Szasza43

Szia,

Nekem DC szervo motorokkal, és DG4S-08020 - DC szervomotor szabályzóval, HDBB2 jel-elosztó panellel tökéletesen működik.
2000x1800mm-es munkaterületű gépen.

Szasza43

ja és golyós orsókkal

Miki2

Köszönöm a válaszod.
Bíztam benne, hogy a léptető motorok miatt volt gond az előző gépnél.
Így bátrabban próbálkozom az AC szervókkal.

TBS-TEAM

Tökéletesen kell működnie és működik is a program.
Hardver hiba ha nem jó működik.
József

Motoros

Biztosan emlékszel a Varsányi németből behozott gépére anno. (talán EZ a honlapja)
Egy ismerős évekig nyúzta ezt a tipust, a kétoldali Y TR12 x 3 orsóval volt hajtva. Soha nem volt szorulása. Az eredeti szoftver Mach-ra lett váltva és M-S módban ment az Y.
A gép akkor adta meg magát amikor a porvédő nélküli trapézanya elkezdett szorulni de nagyon. Ezzel a kis eredeti léptecsek már nem tudtak megküzdeni, de egy pucolás segített.

Szasza43

nadas

Sziasztok,
Viszonylag kezdő Mach3 felhasználó vagyok. Mindig tud újat mutatni.
A jelenlegi problémám,építettem egy 3 tengelyes marógépet(2000X1200X300),amin az X tengely motor alulméretezett lett, ezért nagyra állítottam a gyorsulást/lassulást, hogy irányváltáskor ne legyen lépésvesztés.Eddig nem is volt gond vele, viszont most pl. négyzetkivágásnál nem várja meg software, hogy x megérkezzen pozícióba,elindul Y irányba. Ezáltal a kivágás nem sarkos (spline alakul ki). Lehet hogy a General settingsben elállíthattam valamit?
Valaki tapasztalt már ilyen jelenséget?
Úton van az léptetőmotor, de addig is szükség lenne a gépre.
Seítséget megköszönném.

s5f8tmfv3

Szia!
Ideiglenesen állítsd át exact stop módra.

Rabb Ferenc

Egyetértek [#39@Amatőr] javaslatával, hogy az Exact Stop-ot jelöld be. De nem értem, hogy miért emelted meg a gyorsulás értékét. Így az "alulméretezett" motorod még kevésbé tudja követni induláskor és megálláskor a szaporán változó "Step" jeleket. Vedd vissza a gyorsulást!

nadas

Köszönöm a segítséget,délután kipróbálom mindkét javaslatot.

Arany János

Ha nem állandóan van rá szükség én a kódba tenném a G61-G64-et.
Az én gépem is "lusta", így ahol nincs rá szükség, ott mehet gyorsabban.
Pl: ívek vagy sarkok.