Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

NickE

Láttam, hogy már többször volt téma ez a nagyon olcsó kártya itt is, de elég kevés szó esett róla.

https://www.aliexpress.com/item/32978217478.html

Az alin és ebayen a vélemények nagy többsége pozitív. Használható, stabil, jól dolgozza fel a g-kódokat. (túl olcsó ahhoz, hogy jó legyen [#nyes] )

Devecz Miklós

Újabb fejleményem van.

Arra már rájöttem, hogy a frekiváltót messzebb kell elhelyeznem a UC100-tól, valami miatt visszahatott, amikor bekapcsoltam a frekiváltót, hiába volt árnyékolt a kábel.
A frekiváltó bekapcsolásakor kiírta, hogy nem található az UC100 driver, addig minden OK volt.

Azonban előjött egy újabb probléma.

A marás befejezése után rendesen visszaállnak a koordináták nullára, viszont ezután behal a számítógépem.
Nem reagál sem az egérre, sem a billentyűzetre, csak egy újabb számítógép indítás segít.

Megnéztem a számítógép erőforrását, nincs semmi rendkívüli, alig használ memóriát. [#nemtudom]

svejk

Általában az USB port szedi össze a zavarokat, ettől aztán a Mach3 önálló életre is szokott kelni, de nálad csak fagyit okoz.

Mondanám használj PS2-es bill./egeret, de ugye Az UC100-al nem tudsz mit kezdeni.
(de azért egy próbát megér, nem volt véletlen mostanában bill./egér csere? )

Marad a zavaró jelek megszüntetése, melyre tuti tippet látatlanba nehéz mondani, az esetek többségében csak a kísérletezés hoz megoldást.

TBS-TEAM

Minnél rövidebb USB kábel ha lehetséges.
Ferrit gyűrű az USB kábelre vagy olyat venni amelyiken mindkét végén van, de még ezzel sem biztos [#eplus2]
Az árnyékolás a legfontosabb.
A frekiváltó vivő frekvenciát változtasd meg.
József

Devecz Miklós

Sejk, tiéd a két pont!

Lecseréltem az egeret és a billentyűzetet PS2-re, azóta nem volt leállásom.

Tényleg volt egy billentyűzet csere USB-re, azóta nem bírtam vele.

Még egyszer köszönöm az infót! [#worship]

Devecz Miklós

Az USB kábel hosszát nem tudom változtatni, annyi amennyi.
Holnap azért kipróbálom a ferritgyűrűs kiegészítéssel az USB-s beviteli eszközöket is.

Köszönöm a Te infódat is! [#worship]

svejk

Szuper!
6-8 éve mi is megszívtuk.
De ott nem állt le a PC, hanem önálló életre kelt a Mach3.

Devecz Miklós

Mondjuk itt is előfordultak hasonló esetek.
A billentyűzet PS2 volt, de az egér USB-s. Többször előfordult, hogy gondolt egyet a maróm, és elkezdett lefelé, vagy oldalt kitörni, a programtól függetlenül.

ww98f3280

üdv.
használ valaki esztergát mach3-mal, vagy uccnc-vel, úgy, hogy 3d tapintóval olvas be felületet? lenne néhány kérdésem.

MATEEEL

Üdv!
Az alábbi probléma lépett fel egy frissen telepített 4. tengellyel: ha kap egy parancsot, hogy forduljon + irányba mondjuk 150 fokot, gyönyörűen megcsinálja. Ha + irányba 200 fokot akarok lépni, minuszban indul el, és 20 fokot tesz meg. Mintha 180 fok lenne a bűvös határ. TB65360-as step/dir vezérlő hajtja a 4. tengelyt. A jelenség alapján MACH3 beállítási hibára gyanakszom, de kísérletezni nem tudok, mert nem nálam van az eszköz, hanem a hevesi ismerősömnél, én meg pösti lennék :)
Ötleteket kérnék nagy tisztelettel!

dezsoe

Szerintem a bejelölt pipát kell kivenni.

MATEEEL

Köszönöm a válaszod, átadom neki!
Már épp eleget rágta a fülem :)

MATEEEL

Visszajelzett, hogy ez sajnos nem oldotta meg a problémát, függetlenül attól, hogy az általad jelzett négyzet ki van pipálva, vagy sem.

dezsoe

Aha, kár. Az alatta levő lehet még, ha G0-lal próbálta. (Guglis stílusban fordítva: "Anguláris rövid fordulat G0-nál")

TBS-TEAM

Ha be van pipálva a (Rot 360 rollover) akkor 0-360 fokot számol, ha nincs akkor lehet 720 fok (két kör) vagy akármennyi is.

Ha az (Ang Short Rot on G0) be van pipálva akkor ha 0 áll és kiadod a parancsot forduljon +150 akkor + irányba forog.
Ha túlléped a +180 Pl: 200 akkor 0-ról a közelebb lévő -negatív irányba indul el de a 200 fokra kell beállnia.
A legrövidebb utat választja.
József