Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

MATEEEL

Köszönöm az ötleteket, továbbítom!

MATEEEL

Még mindig nem akar neki összejönni a megfelelő működés, megkérem, hogy regisztráljon a fórumon, és ő írja le közvetlenül, hogy mit tapasztal. Köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek!

0a60n232f

Sziasztok, az M3 - M5 parancsokat használja a szoftver a lézerfej ki-be kapcsolására. Az indító M3 - al nincs problémám ahogy jön a parancs utánna rögtön útjára is indul, de az M5 párancs után olyan mintha még égetne egy picit mert apró lyuk keletkezik minden gyorsjárati pozíciónálás előtt. Mintha torpanna a program minden M5 nél. A configban nullára van állítva a felpörgés és leállás ideje. Mi lehet a gond?

Autotec1

Sziasztok
UCR201 es kézi vezérlőt használ valaki?
A problémám, hogy a kapcsolat jó, de a kézikerék nem működik
Van valakinek valami ötlete?

somma

Szia Autotec1 !
Igen nekem is van, használom is.
Ötletünk is lenne biztosan, ha tudnánk, meddig jutottál el a telepítése során.
 Addig világos, hogy van kommunikáció a UCR201 - USB stick - PC között.
 Vajon a plugin konfigban történő engedélyezése után a Mach3 újra indítása után sem működik ?

kly

Sziasztok

Van valakinek mastercam X3 vagy X5 höz turn post processora?

köszönöm

2am4nwzib

j3cx5jtk6

Sziasztok!
Kerdèsem lenne, hogy hogy lehet programba valahogy bele jatszani egy bemenetet hogy varjon a gep a jelre. Csatolok egy videot ez egy vagogep lenne es ha kiadok egy m7 et mondjuk meghuzza a szelepet es adsig varjon kig meg nem jon ez a bemenet majd ùjbol m7 hogy elengedje es mehetunk tovabb.
Ilyen brain izekkel jatszogattam de magas ez nekem, valahogy VB script kene mert csopp agyam azt felfogja, de azt meg nem birom leirni

j3cx5jtk6

D.Laci

[#t175p7778#]  ilyesmi nem jó?

kly

Az van hogy nem találtam postprocessort.
Igazából a menetvágással van csak bajom ,a többi az megy az alap processoral.
Szóval valaki vágott már menetet mastercammal mach3 lathe-on?
Eleleve a generált kódban is hiba van mert a mach3 bad character mond rá. Az "E" nem tesztik neki úgy gondolom.

egy tök egyszerű alap menetvágással próbálkozom.

%
O0000
(PROGRAM NAME - M10 MENET)
(DATE=DD-MM-YY - 08-12-20 TIME=HH:MM - 08:18)
(MCX FILE - T)
(NC FILE - S:\CNC CUCC\-ESZTERGA\M10 MENET.NC)
(MATERIAL - ALUMINUM MM - 2024)
G21
(TOOL - 91 OFFSET - 91)
(OD THREAD LEFT- SMALL  INSERT - R166.0G-16MM01-100)
G0 T9191
G18
M05
G0 G54 X13.8 Z10.296
G76 P010029 Q0. R0.
G76 X8.16 Z-70. P8200 Q3180 E1.5 R0.
G28 U0. V0. W0.
T9100
M30
%

segítsetek kérlek!

ksözi

ra8nsmk6w

Első körben hagyd ki a mastercam ot,
A mach3 varázslójával generált kódokat nézegesd.
És próbáld is ki.Én már csináltam vele több bekezdéses menetet gond nélkül tudtam használni.
Ettől eltekintve az a program még okoz meglepetéseket.
Próba nélkül egy kódot sem engedek rá a gépre

TBS-TEAM

Ne gondold túl.

Amikor kell vágni:

M7 Mágnesszelep bekapcsolás.
M1 Vár a G -cod.(A fémérzékelővel ciklus start.).
M9 Mágnesszelep ki.

[#kacsint]
József

9pk59nuy

Ha lehet, akkor érdemes kihagyni bármilyen közbülső programot, varázslót, mert egy g76 sor kitöltésével hibamentes menetvágás érhető el. A létező összes paraméter beállítható ebben a sorban a fordulatszám kivételével. A kedvenc programoddal is dolgozhatsz, ha van lehetőség text behívására. Ekkor elmentesz egy kitöltött g 76 sort, és az aktuális programsorban meghívod. Ha lefutott, akkor folytatja a gép a következő sornál.

A problémát inkább az szokta okozni, hogy a gép főorsó szinkronját nem csinálják meg korrekt módon, ezért vágás közben hibázik.

kly

Ezt fogom tenni.
köszönöm