Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

x5uj5kdwz

Sziasztok !
Új vagyok itt ,és segítségeteket szeretném kérni !
Mach3 3.043.62 van a pc - re telepítve ,és egy e-Cut kártya ami USB konunikál . 32 bemenet 16 kimenet .win10 64- bit . A proglam lefut működnek a gombok billentyüről és külső gombokrol is ,ahogy azoknak kell . (Cycle start - stop , Feed Hold ,Reset , Vészstop ) A belső Plc ben hoztam létre a külső gombokat ,és egy külső állapot jelző lámpát ,hogy látható legyen az üzemállapot . És a hiba itt lenne ! Minden gomb működik ,a lámpa is jelzi az üzemállapotot kivéve a vészstopp ! A vészstop megálítja a vezérlést ,de a lámpa se nem villog se nem világít ,de a plc belső diagnosztikája alapján igen ! Villognia kellene ha resettelni lehet ,és folyamatosan világítani ,ha a vészstopp be van nyomva . Ebbe kérném segitségeteket ,hol lehet a gond ?

svejk

He-he,  ebbe már sokan belefutottunk a Mach3-nál az e-stop minden kimenetet tilt tehát a saját villogását sem láthatod fizikailag.

x5uj5kdwz

Köszönöm a válaszod ! Valami megoldás esetleg ?

x5uj5kdwz

Ha közvetlen a lámpát kapcsolom a vészstop egy segéd záró érintkezőjévek ,akkor a vészstop benyomásával elérem a célom ,és kompromiszumos megoldásként eltekintek a villogáskor kioldás után .[#kacsint]

svejk

Csak hardveres olyasmi amit Te is leírtál később.

Anno fél napot vacakoltam vele, míg Béni rájött 5 perc alatt, hogy miért nem jó.

x5uj5kdwz

Nagyon köszönöm ,mert így tovább is léptem ,már kiírtam a plc - ből is !![#taps]

ab

Mach3 3.043 telepítővel próbálkozom, közvetlenül a machsupport oldalról letöltve. Demo módban, nincs crackelve. A problémám, hogy a diagnosztika ablakban kifagy a gép. Windows XP-re van telepítve. Tudnátok segíteni mi lehet a probléma?
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

TBS-TEAM

Milyen monitor vezérlő kártya van?
József

ab

Egy integált intel 82845G/GL, amihez van driver telepítve.

TBS-TEAM

József

ab

TBS-TEAM

Az XP verzió SP1-2-3?
József

ab

Xp sp3 hun. Nincs semmi regedit modositas, stb. Szuz telepitesre kerult fel a mach3.

TBS-TEAM

Tegyél bele egy monitorvezérlő kártyát, ne Nvidiás legyen mert azzal álltalában kék halállal áll ki vagy megfagy.
József

ab

A problemam, hogy ez egy ipari kartya pc. Nem tudok vga-t cserelni. Integralt eseten akkor ez egy ismert, allandosult problema egyebkent, megoldas nelkul?