Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Nem használok Mach3-at, úgyhogy csak az elsőre válaszolok. A G0-nak, azaz gyorsjáratnak az a dolga, hogy a beállított teljes sebességgel mozogjon. Magyarul úgy tudod állítani a sebességét, hogy a tengelyek beállításainál lejjebb veszed a maximális sebességet.

dtb

A General Config -> Constant Velocity/Exact Stop nem kavarhat be?

dtb

Én kipróbáltam, igaz csak demó módban: Az F értéknél azt írja ki, ami a G-kódban szerepel, de a mozgás tényleges max. sebessége ugyanannyi volt, mint a G0 értéknél.

2dbfy8y

Szia.
G0 érték f értékkel nem állítható, gyorsjárat mindig a configban beállított tengely értékkel fog mozogni.
Minden tengely csak azt a gyorsjáratot, gyorsulást tudja végrehajtani ami configban be van állítva.
Ha pl x tud 2000et, y 1000et, akkor az y nem fog semmi miatt 1000 felé menni, akármit csinálhatunk vele.

dtb

Nem ez volt a kérdés, olvass vissza :-) ...és nem én kérdeztem :-)

2dbfy8y

Bocsi.
Tényleg benéztembki jérdezte. [#nevetes1]
Csak akkor se értem, hogyan lehet gyorsabb az előtolás, mint a gyorsjárat.
Ilyent nem igazán láttam még.

c2hx7aev8

Sziasztok!
Lenne egy másik kérdésem is:
A gépemen van szerszámtár,10 db-os.
Szeretném,ha a vezérlő nem a szerszámtárhelyet követné,hanem a szerszámot.
Magyarul:nem az lenne a jó számomra,hogy az 1-es tárban az 1-es szerszám legyen,a 7-ben pedig a 7-es,hanem pl a 4-es tárhelyben a 28-as szerszám vagy a 19-es szerszám a 3-as tárhelyben.És hogyha már nincs szükségem a 19-es szerszámra(legyen mondjuk egy 12mm-es gömbmaró),akkor kiveszem,mert kellene pl a 22-es szerszámmal dolgoznom(pl 16 flat end mill),akkor a 19-es szerszám helyére be tudnám rakni a 19-est.
Re,élem érthetően sikerült leírnom.
Előre is köszönöm a segítséget!

Miki2

Szerszámcserénél a formátum pl.: M6 T0115
Az első két szám a szerszámtár, a második két szám a szerszám adataira mutat.
Tehát a példában behívja a szerszámtár 1-es helyén levő 15-ös számú szerszámot.

2dbfy8y

Marónál nem m6 nál kell meghívni a szerszám hosszát.
Hanem g43 h20 d28 (20as tárhely hossza mondjuk 28as sugara)
De lehet a mach a sugarat csak a g41, g42 nél fogadja csak el.

Miki2

Utána olvastam, kipróbáltam, Így működik:
M6 T01 G43 H18
Az egyes szerszámhelyen a 18. sorba bejegyzett szerszámhosszal korrigál.

Miki2

Amit az előző posztban leírtam az esztergára vonatkozik.

2dbfy8y

[#eljen]
Ez így van.
Azért helyesbítettem, nem kötekedésnek szántam.

2dbfy8y

Meg nem tudom így a d-t el fogadja e, vagy mindig be kell e írni a g41, g42 mellé.

c2hx7aev8

Köszönöm,kipróbálom!

tsigu

Sziasztok!

Segítséget kérek, vettem egy 5 tengelyes vezérlőt és egy USB parallel átalakítót.
De a Mach3 nem ismeri fel...

A programnak valamilyen spéci USB - LPT átalakítóra van szüksége?

Esetleg ajánlani tudtok egy "párost", ami hobby szinten tökéletes?

Köszönöm segítségeteket!