Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

D.Laci

"MHz" gondolom csak elirás?
Valamilyen plugint használsz?
Videó kártya?

TBS-TEAM

General config kikapcsold ki.

József

Szedlay Pál

Köszönöm az ötletet, és ha ezt kikapcsolom akkor nem rontja el a marópályát szerinted?

Szedlay Pál

Ezt egy fórumon olvastam és a processzor sebességet említik benne, ott olvastam, hogy 1 MHz órajel felett kell legyen a processzor sebesség.

dezsoe

GHz lesz az. 1 MHz az a Commodore 64. :) (Egész pontosan 0,985 MHz a PAL, 1,023 MHz az NTSC.)

Szedlay Pál

Igazad van rosszul emlékeztem valóban 1 GHz volt az adat.

tibs

Inkább a marópálya kirajzoltatást kapcsold ki.
Hosszú programoknál az kavar be.

Szedlay Pál

Köszönöm kipróbálom.

svejk

Valami különleges gép, hogy ragaszkodsz a Mach3-hoz?

Szedlay Pál

Szia István!

Igazából nincs benne semmi különleges.
Talán annyi, hogy van az X,Y,Z tengelyen mikronos felbontású mérőléc  és a Mach3 ban van egy olyan lehetőség, hogy a golyósorsó hibáit egy táblázatba be lehet írni és utána ezzel korrigálva számol. Így azt az 1-3 század hibát is ki tudtam korrigálni.
Sajnos ha jól tudom ilyen korrekciós lehetőség az UCCNC-ben nincsen. Ezt az opciót nem szerettem volna elengedni. Egyébként már van a fiókban 2db UCCNC csak még lusta voltam kipróbálni, mondjuk egy hétvégén amikor nem kell a gép.
Illetve ha meglesz a másik akkor nyugodtabban nyúlok ehhez.
Tudod ami jól működik azt nem piszkálom és ez már 13 éve pénzt termel.

Lpeti11

Üdvözletem.
Nemrég vásároltam egy UC100 usb-t. (win 10)
(5 tengelyes kínai vezérlö elé)
Mach3 programmal.
Mindent be tudtam rajta állítani, a tengelyek működnek, de van egy kis bibi... ha a tengelyek nem mozognak akkor nincs
 a motornak tartása.
Ha Win xp +kinai vezárlő akkor van tartás.

Jó lenne már a régi xp-s gépepemet lecserálni...

Kérem ha tudtok ötletet, segítsetek. Köszönöm.

dezsoe

Az UC100 magától nem engedi el a tartást, csak ha úgy van beállítva. Mivel abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy a régi is működik még, tételesen nézd végig az összes beállítás képernyőt, hogy mit csináltál máshogy.

Lpeti11

[#nemtudom] probálkozok.

Lpeti11

Meglett a beállítás ha ilyennel küzd valaki:
Plugin Control and Activation\ mach3usb\CONFIG\
Auto off on enable signals -------> pipát kivenni [#nyes][#eljen]

j3cx5jtk6

Szerbusztok!

Nos egy fura problémával kuzdok de nem tudom mi tévő legyek egyenlőre.
A videót kérlek tekintsétek meg /1perc/ abban elmondom a nyűgömet- de annyi a légyen hogy gondolom valami braint kéne létrehozni egy várakozási ciklust.

Vagy nem is tudom, mit kéne-raktam bele egy m1 et de az ugy nem működött vagy azért mert már 2x szerepel ez az OME trigger vagy nem tudom.

Valaki ha tudna segiteni megköszönném[#conf][#taps]