Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

A Mach3 nem működik semmilyen USB-LPT átalakítóval.

A képen egyébként egy LPT illesztő látható nem 5 tengelyes vezérlő.

svejk

Én semmilyen USB-s cuccot nem ajánlanék, inkább a  LAN-os cuccok felé indulj el.

Ha meg tényleg szűk a keret akkor kell egy régebbi LPT-s alaplap XP-vel.

tsigu

A vezérlést nem a számítógép és a Mach3 végzi, ez csak a motorok vezérlőihez kell.. Nem?
Vagy rosszul állt össze a fejemben az egész?

somma

De a vezérlést a számítógép végzi a párhuzamos port egy-egy kimeneti vezetékén Külön a X-step X-dir, Y-step.... stb.
De ezt Te is tudod ! A motorvezérlőket akár közvetlenül is rá lehet kötni (galvanikus leválasztás nélkül) az LPT megfelelő kimeneti vezetékére. A leválasztó kártya nélkül. Nem javasolt, mert ha megpurcan a motorvezérlő, akkor vissza juthat a motortáp a PC-be. Jobb motvezeknek a bemenetén van optó ! (MSDD-450 stb) PL: UC-300 5 LPT és a motvezérlő közé is ajánlatos, de én közvetlen kötöttem rá az MSDD-ket.

somma

Hű ! de privátba akartam.

ezsolt74

Most jöttem rá hogy neked 5 tengelyesre van szűkséged, ez meg csak 3 tengelyes.

000000000

"vettem egy 5 tengelyes vezérlőt"

És annak hol van a fotója?[#conf]

Mert amit betettél képet az csak egy LPT breakout kártya.

2am4nwzib

Közeledik április elseje , csak ti még nem jöttek rá.

2f428kduf

Most akadt egy kis időm, próbálok előre dolgozni, de elakadtam. Egy műszer előlapját gravíroznám 1mm-es alu lemezből, gondoltam lustálkodok egy kicsit. Van egy kis gépem ami ceruzával rajzolja a munkadarabot. Ám D2-es maróval marom körbe a másikon. Át tudnám írni a kódot, hogy korrigálja az átmérőt. Csupán lustaságból-célszerűségből-kíváncsiságból próbálnám használni a G41-42 kódot, de nem tudom hogyan. Gondolom valahol meg kell adni a szerszám méretét, de hol-hogyan?
Nagyon hálás lennék egy kis oktatásért.

tsigu

Szóval...

Van ez a video....https://www.youtube.com/watch?v=fDtNS4P4ll8

Ez alapján a képen lévő csatlakozással működnie kell...

A kérdés továbbra is az, hogy )mivel egy i5 processzoros laptopon keresve sem talál az ember LPT portot) a MACH3-nak valami spéci USB-LPT átalakítóra van szüksége?

Köszönöm a segítséget.

...és tényleg... tényleg közeledik április elseje...

De csak közeledik....

svejk

Írtam tegnap is.
A Mach3 NEM MŰKÖDIK az USB-LPT átalakítókkal az csak esetleg nyomtatókhoz jó.

A videóban rendes LPT-ről és mezei LPT kábellel nyomul a koma.

svejk

Notival -még ha találnál is régebbi LPT portost- szintén kétséges a működés.
A Mach3-at asztali géphez rendes LPT porthoz és XP-hez fejlesztették.
A többi csak mind kínszenvedés.

Az más, hogy vannak olyan eszközök pl. a magyar fejlesztésű UC100, meg egy csomó kínai szerkezet ami látszólag USB-s és LPT csatlakozón jön ki a jel, de ezekben egy komoly elektronika lapul.

Azt is írtam, hogy ha ilyenben gondolkozol akkor Ethernetest válasz, az USB nem az iparba való.

svejk

Egyedül notival még a PCMCI-LPT átalakító volt járható de gyanítom az sincs már az I5-ösödön.
Illetve az is elég lutri volt.

De ha elolvasnád a Mach3 felhasználói kézikönyvét ott ez mind le van írva, akár magyar nyelven is.