Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Az eszközkezelőben nincs ? driver.
Sajnos nem megy minden alaplapi vezérlővel NVidiával meg szinte soha.
SP3-ban már van olyan frissítés ami miatt kiakadhat.
Mach supporton van felsorolva mikkel nem kompartibilis.
SP2-vel nem volt gond.
József

ab

Van egy hp slim asztali gepem. Abban is integralt intel vga es raadasul win7 (32bit). Azzal szepen mukodik a mach. Esetleg megprobalom ujratelepiteni, ha kell akar sp2 verzioval. Belaktam mar a pc hazat, nem szivesen dobozolnam ujra. Ismeretlen eszkozoket megnezem holnap. Mar nem vagyok azon gep kozeleben. Koszonom a segitseged!
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

bjrazucpx

Jó estét a kedves fórumtársaknak.

Amatőrként próbálkozom a mach3 használatával és abba a problémába ütköztem, hogy a varázslók használatakor valamiért nem engedi hogy a paramétereknél 1 egésznél kisebbet azaz tört számot írjak be. Valamint amikor belekattintok pl a fogásmélység ablakba a billentyűzettel egyáltalán nem tudok beleírni, csak a kattintásra felugró klaviatúrán tudok egér kattintással számjegyeket beírni. De ott is csak egész számokat. Hogyan tudnék tizedes törteket beírni, hogy pl 0.5mm fogásmélységet is be tudjak állítani?

Előre is köszönöm a segítséget!

Pali79

Nem tudom pontosan melyik varázslót próbáltad én csak így próbából egyet megnéztem. A fontos, hogy a tizedes jel az a pont, a vessző nem jó (a numerikus billentyűzeten lévő pont is igazából vessző).

svejk

Van egy file a gyökérben, commatodecimal vagy ilyesmi néven, ha azt lefuttatod akkor jó a vessző is.

Pali79

Kipróbáltam, de nem fogadja el a vesszőt így sem... Égyébként engem nem zavar megszoktam, hogy az Autocad is pontot kér.

bjrazucpx

Milling circular pocket nevű varázslóval próbálkoztam. Alapból volt ott tizedes érték megadva amit én elállítottam egészre de vissza már nem tudom.
A billentyűzet bármely gombjának lenyomására csak hiba hangot ad a gép.
Egérrel egész értékeket enged beírni, és a pontot is be tudom írni utána de a pont után hiába kattintok másik számra, nem történik semmi :(

bjrazucpx

Közben meglett a megoldás. Operator menüben be lett kapcsolva az Auto-Calculator, ez eredményezte a billentyűzet érzéketlenségét.

Egyéb kérdés: Elvileg a mach3 nak tudnia kellene jpg-t/bmp-t importálni illetve renderelni. Nálam sem a régebben sem a ma frissen letöltött verzióban nincs benne file menü alatt ez a funkció pedig a leírás szerint még a demonak is tudnia kellene... Esetleg ez egy utólag letölthető plugin?

Köszönöm.

ab

Ujratelepitettem az sp3-at, driverek, nincs ismeretlen hardver, mach3. Negybol haromszor kifagy mar betoltes kozben a gep, vagy a mach3. Holnap kiprobalom service pack nelkuli xp telepitovel (csak angol msdn verziot talaltam). Amennyiben nem jar sikerrel, ugy pc csere. Ahogy neztem szerencsem lehet, elfer egy asztali pc alaplap ati vga-val.

Pali79

Csak a régi verziók tudták a képimportot. Nem tudom már pontosan melyik verziótól nincs benne.

bjrazucpx

Szia Pali!

Köszönöm a választ.
Közben megtudtam, hogy az újabb verziókban a File-Lazycam fül alatt elérhető a képimport.

Motoros

Mach1 filter volt a neve és csak a Mac1-hez adták, de INNEN letöltheted.
És Itt van róla egy magyar leírás.

Motoros

Nem települ be...csak egy exe file, rákattintasz és megy.

ab

Komplett gépcsere lett a megoldás. Felszenvedtem egy sp nélküli xp-t via epia m1000 gépre. Ott is szinte azonnal hibát dobott. Mivel kellett a gép, nem volt kedvem kísérletezni. Azonban azt még ki szeretném próbálni, hogy egy régebbi mach3 verzió futna-e. Mint már említettem, egy újabb konfiguráción integrált vga-val hibamentes (i3, win7 x86). Tehát elvileg az integrált vga nem kizáró ok.

Miki2

Nálam minden gép integrált VGA-val működik.
A Via Epia kis gépet már én is íveltem. A Mach3-hoz minimum 1.6 GHz proci kell.