Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ab

Ez volt kéznél hasonló évjáratban...
XP-t használsz még? Esetleg SP számmal, ha leírnád.
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

Miki2

Magyar Windows SP3-at használok.
Jogtiszta 64 bites Win7 alatt is tökéletesen fut a
    3.049.029 verzió.
Nálam ez a verzió működik XP alatt paralel portos elosztóval
 mióta megjelent esztergán és marógépen is.
Az újabbaknál előfordultak lefagyások, vagy esztergánál
tévesztések.
Sajnos a Mach3 UCxx kombó nem minden esetben probléma mentes.
Főleg esztergánál ütközik ki a hiba.
Eddig az UC300 5 LPT USB vált be legjobban.

ab

Köszönöm, kipróbálom!
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

ze2b3wr3r

Kedves Fórumozók,
Legyetek kedvesek segíteni. A probléma a következő. Van egy házi készítéső habvágó gép ami mach3 programon keresztül kommunikál. Párhuzamos portal van összekötve a PC és a habvágó. Pontosabban mondva kommunkiált. Ez a számítógép tönkrement és egy másik gépet kellett beüzemelni hozzá. Viszont a mach3 és a habvágó gép nem kommunikál egymással. Hajdanán még azzal a géppel ami tönkrement még én állítottam be de most hiába próbáltam a leírások alapján beállítani nem sikerül és nem tudom hol lehet a hiba. Van köztetek aki vállalná a beüzemelést? Természetesen nem ingyen kérem.
Válaszotokat előre is köszönöm.

svejk

ze2b3wr3r

000000000

A habvágógéped X, Y motorhajtásainak ismerni kell az optocsatolóval leválasztott step, dir bemeneti pontjait. Ez idáig stimmel nálad?

ze2b3wr3r

Az stimmel. Be is van állítva. Ami feltünt és valószínűleg ebbe lehet a hiba (mellékeltem egy képet) az eszközkezelőben a mach 3 drivernél van egy kis kérdőjel. Keressek valami másik drivert?

dezsoe

Azt látom, hogy Windows 7, de hány bites? A 64 bites nem igazán kedveli a Mach3 printer port meghajtóját.

TBS-TEAM

LPT port biztos 5V-ot ad ki? Mérd meg és [#wow1] meg, mert az újabb kártyák 3,3V mennek és azzal nem megy [#eplus2]
József

ze2b3wr3r

32bites a rendszer.

ze2b3wr3r

Alaplapra integrált az LPT port. Na hogy az hány voltos az jó kérdés.

dezsoe

Ez jó. Próbáld újra felrakni az eszköz-illesztőprogramot, mert amíg kérdőjeles, addig mindegy, hogy milyen feszültség jön ki a gépből. Ha ez már jó, akkor lehet mérni, ha még mindig nem megy.

2am4nwzib

Na meg a tűzfalat/antivirus programokat leálítani telepítés előtt.

dtb

Nézd meg a  BIOS beállításait, az LPT port mire van állítva? Jegyezd meg a mostani beállítást, és próbáld ki mindegyik üzemmódot, kell lennie legalább három félének.
A másik, hogy mind a telepítőt, mind a feltelepített programot rendszergazdai jogokkal indítsd. (jobb klikk, futtatás rendszergazdaként)