Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

szabo janko

Magi Pistának volt egy magyar képernyője. Az Ő kártyáihoz adott egy lemezt azon volt, de az is demó volt. Valakinek biztos megvan még.

s5f8tmfv3

szabo janko

Igen , ez volt az.

TBS-TEAM

József

ab

LJ12A3-4-Z/BY (kék színű kínai) érzékelőt használnék mach3 alatt. Ha 5VDC-ről táplálom a diagnosztika képernyőn "villog". Az érzékelő végén lévő státusz leden nem látni (nem túl magas a villogás sebessége mach3-ban). Gondolom az alacsony tápfeszültség miatt. Megemelhetem a tápfeszültséget az lpt port bemeneteinek a kivégzése nélkül? Vagy valami egyéb hibával állok szemben?
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

dezsoe

Ne emeld meg, viszont tegyél egy 330-1k ellenállást a jelvezeték és a 0V közé. Az említett típus a net szerint PNP, tehát a tápra fog felhúzni.

GPeti1977

Milyen jó módszer lenne arra hogy egy forgő tengelyt (A) pontosan be tudjak kalibrálni? Tehát hogy a 90 fok az derékszög legyen. Ráadásul van némi holtjáték (backslash) is.

2am4nwzib

Körív interpoláció G2/G3 --I,J,K ( itt a ,K, az érdekes) amit beolvas a Mach3 , már csak az a kérdes hogy hogyan viselkedik a hardwer.

besirkyjh

Sziasztok

Kérdésem lenne .

A Mach3 turn érti a G96 -ot , a táblázatban nem szerepel , de több hellyen ( pl : Machsupport.com ) irják hogy használják .
Valami tapasztalt ezzel kapcsolatban ?

Vagy valamilyen megoldás ( Win-hez), alternativa , az állando felületi sebességü megmunkálásra ( átmérötöl függö föorsó fordulat ) .

Köszönöm

Miki2

Szia!
Küldtem üzenetet.
Nézd meg, meg tudod-e nyitni.

Szasza43

Szia.
Nekem is ez lenne kérdésem.ha nekem is tudnál segíteni?
Köszönöm.

Üdv. Szabolcs

Miki2

Szasza43

j0f3xpnhc

üdv ... Kisebb bajba kerültem a mach3 usb - s beállításával ..
Remélem valaki tudna nekem útmutatást adni..
Első sorban  egy  6040-es  4 tengelyes ketyerém van :)
Szeretnék végálláskapcsólókat  és a szerszámbemérést.
Ehhez van minden is ( csak ész nincs elég [#nyes] ) ..
Az alábbi alaplap vagy vezérlő van a cnc-hez .... https://www.buildyourcnc.com/item/electronicsAndMotors-electronic-component-breakout-Mach3-USB-Board
 ahogy az oldalon és a videokon láthatjátok úgy van bekötve minden .. De  a input signals-ban  ugyan úgy  vannak beállítva ahogy a videon van  szóval pl: X++ port=3 pin=1
                                                      X --  port=3 pin=1
                                                      X home port=3 pin=2
stb. Ebben az esetben az én mach3 kijelzőjén egyfolytában villog a Reset hiába klikkelek nem változik. a Diag-ban  a M1++ limit  M1-- limit M1 home világit... A szerszám beméréshez a digit led nem villan fel ...
Ha valakinek ilyen cnc-je van megosztaná a helyes bekötés és hozzá a beállításait ???

dezsoe

Azért nem tudod oldani a reset-et, mert a gép végálláson van. Vagy tekerd le kézzel a végálláskapcsolóról a gépet, vagy ha nincs rajta, akkor át kell állítani az Acrive low pipát ezeknél a bemeneteknél.