Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Az SCM gépeiben lévő Hajtások PLC kommunikáció PC program teljesen egyedi gyártóspecifikus firmware-vel rendelkezik.
Tanuld meg a program kezelését nagyon jól működik és felhasználóbarát.
Az áttalakításnál szinte csak a gépváz és a maromotorhoz nem kell nyulnod.
Mach3 engedd el elavult.
UCCNC vagy Mach4
József

c2hx7aev8

Szia!
Tudom,hogy felhasználó barát(pld tök jók a beépített ciklusok,amelyek egyszerű dolgokhoz kiválóak-furatok,zsebek,kontur),de én szobor-féle belsőépítészeti dolgokat szeretnék vele csinálni,ehhez viszont cam-el generálok szerszámpályát.Ehhez viszont mindig szeretném tudni,hogy a különböző tengelyeken éppen milyen koordinátán van a szerszám.Ezt viszont a xilog plus nem tudja,szóval kell egy megoldás.
Köszi

c2hx7aev8

Szia!
Tudsz ajánlani valakit!
Köszi!
Z

frob

hát ha uccnc akkor ők a készítők
és tudtommal gépet is készítenek, minden bizonnyal át is alakítanak, de hogy a szoftver csak ~50e az nem jelenti azt hogy a teljes szekrény kibelezése és újra szerelése is annyi lesz

szóval első körben ahogy írtam nézd meg a szervó meghajtók képesek e fogadni a step dir jelet, esetleg képet a motormeghajtókról, és lehet valaki csípőből vágja

c2hx7aev8

okés,köszönöm

szpinya

Üdv!
Ismét egy kis segítséget kérek.
Nem tudom hogy ide vagy a Mach3 topikba illik, így beteszem mindkettőbe..remélem nem baj.
Az a alap probléma a következő.:
Adott egy CNC-re átalakított hagyományos Stanko 1M63 pad.
Csak alut forgácsolok vele (felniket)
De képtelen vagyok elfogadható minőségű felületet esztergálni vele.
PCD , gyémánt betétes késsel dolgozom, próbáltam már egy csomó típust élkialakítást, teljesen hegyestől a kör lapkáig .......millió féle előtális sebesség és fordulatszám kombinálásával.
De soha nem sikerül homogén felületet létrehozni. Mindig keletkezik benne pár barázda aminek nem kellene ott lennie.
Mellékelek képeket amin látszik a lényeg.
Eleinte azt hittem hogy a letapogatási , vagy G kód hiba miatt ilyen a felület.
De a mintaképen csak X irányú mozgás van, a Z tengely nem dolgozik....
Ékléceket előfeszítettem a szánok nem lógnak...
Teljesen tanácstalan vagyok hogy hol lehet a hiba.
Mechanika vagy elektronika esetleg softveres  beállítási hiba.
hátha van itt olyan öreg motoros aki találkozott már ilyen problémával.
Előre is köszönöm a segítséget.

borvendeg

Szia!
Nem szakmám az esztergálás, de kiindulva abból hogy kézzel ha esztergálok akkor lesz ilyen"barázdás" az anyag ha a fordulatszámhoz túl gyors az előtolás. Akkor valahol ott keresném a gondot hogy az előtoló motorod tud elég lassan forgatni?
Nem lehet hogy az a baj hogy mikor nagyon lassan kellene forognia nem tud egyenletesen forogni és ettől vannak a barázdák?
üdv.

Miki2

Én egyértelműen mechanikai hibát vélek felfedezni.
Szerintem a főorsó csapágyazása körül keresd a hibát.
Leginkább a hossz irányú mozgás lehetőségét kell megszüntetni.
Ellenőrizd a csapágyak beállítását.

szpinya

Ez csak egy példakép,.......
Próbáltam nagyos sok variációt....
200-1250 ford/perc fordulatszám
10-400 mm/perc előtolási sebesség
Ezek rengeteg kombinácóját.
Az a vicc, hogy minél lasabb az előtolás annál csúnyább a végeredmény.
Ilyen lapkákat használok.

szpinya

Igen...
Egy másik segítőkész fórumtárs is ezt javasolja, meg az X és Z szánok bemérését.
Meg is van a holnapi feladatom.... :-)

Vetesi75

"minél lasabb az előtolás annál csúnyább a végeredmény"
Mert a nagyobb erő hatására eltűnik a lógás valahonnan - pl. odakényszeríti a főorsót a támcsapágyhoz. (De én is csak ötletelek, - a fejesztergán* ,aminek 1mm-t lóg a főorsója hosszirányban tipikusan ugyan ezek a tünetek csak kicsit durvábban adódik elő. KT*)

svejk

Légyszi ugorjatok már az eszterga topicba!

(ezért nem jó két helyre kérdést felrakni)

Nagy Csaba

Lassan összeáll a gépem és észleltem egy problémát a mach3 al kapcsolatban. Más tapasztalt már olyat hogy mikor a set step / unit-t állítom a tengelyeknél 2-3 próbálkozás után mikor beírom a tényleges megtett távolságot és rányomok az ok ra ugrik egyett a gép szervója. ( mozdul vagy 10 cm ert teligázzal) Elég veszélyes majd lerepül az asztalról!
Van esetleg köze a kerner sebesség beállításnak mert most 65.000 en van nem tudom mi a jó beállítás. illete másnak lehet e köze hozzá ? köszönöm

p3t7nebn6

Sziasztok !
Szeretném megkérdezni, melyik billentyűvel lehet a képernyőre tenni azt az ablakot, ahol a kézi mozgatás sebességét át tudom írni billentyűzetről (pl.: 60%-ra)?
Köszönettel

D.Laci